Prima paginăAnunțuriaprilie 2022 › Vă invităm să candidați la alegerile pentru conducerea Ordinului Arhitecților București!
6 aprilie 2022 • Agenda O.A.R. București

Vă invităm să candidați la alegerile pentru conducerea Ordinului Arhitecților București!

Ordinul Arhitecților, Filiala București organizează pe data de 21 mai 2022 Conferința Teritorială Ordinară de alegeri, în cadrul căreia vor fi alese forurile de conducere și comisiile filialei pentru perioada 2022 – 2026. Tot atunci vor fi aprobate lista membrilor filialei candidați la Consiliul Național și listele delegaților și supleanților filialei la Conferința Națională Ordinară a OAR, din 02 - 03 iulie 2022. De asemenea, vor fi prezentate rapoartele de activitate ale actualei conduceri și se va face descărcarea de gestiune a conducerii din perioada 2018 – 2022.

Evenimentul va avea loc la Facultatea de Drept, bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46.

Alegerile sunt o bună ocazie pentru ca arhitecți cu viziune pentru dezvoltarea profesiei să se implice pentru a permite dezvoltarea breslei. Forurile de conducere joacă un rol decisiv în  stabilirea direcției strategice pe care o ia Ordinul Arhitecților, pentru a-și împlini misiunea de a promova arhitectura de valoare, care poate redefini spațiul public la standarde de calitate.

Toți cei interesați să-și depună candidatura pentru funcțiile de conducere și din comisii, precum și cei interesați să participe ca delegați și supleanți la Conferința Națională a OAR sunt invitați să se înscrie până la data de luni 09 mai 2022, ora 16:30, la sediul OAR București din str. Sf. Constantin nr.32. Informațiile privind conferința 2022, hotărârile forurilor de conducere și formularele de candidatură vor fi disponibile începând cu 12 aprilie pe site-ul filialei www.oar-bucuresti.ro la adresa https://www.oar-bucuresti.ro/documente/ct2022/
Orice modificare adusă acestor documente, cu excepția completării datelor personale, va duce la invalidarea înregistrării.

După data de 09 mai 2022, data limită pentru depunerea candidaturilor, pe site-ul filialei va fi creată o secțiune unde se vor putea încărca CV-urile și scrisorile de intenție ale candidaților – instrucțiunile de încărcare vor fi transmise direct candidaților.

În curând vom posta pe site o rubrică Transparență Decizională pe care vom prezenta Proiectul Regulamentului de organizare și funcționare a Filialei Teritorială București a O.A.R.

Comitetul de organizare a Conferinței Teritoriale este format din  3 membri titulari arh. Bogdan Andrei Fezi, arh. Yvonne Toader și arh. Raluca Vișinescu și 2 membri supleanți arh. Daniela Calciu, arh. Robert Zotescu.

Secretariatul Conferinței este format din 3 membrii titulari: arh. Emil Roșca, arh. Denisa Ivan, arh. Cristian Moscu și 2 membri supleanți: arh. Anca Georgiana Graur și arh. Bogdan Dragoș Munteanu

Forurile de conducere și comisiile alese de Conferința Teritorială sunt:

a) Consiliul de Conducere Teritorial - format din 50 de membri titulari. Două treimi din membrii titulari trebuie să fie arhitecți cu drept de semnătură, conform Regulamentului-cadru pentru filiale.

b) Președintele Filialei;

c) Comisia Teritorială de Disciplină – formată din nouă membri titulari și patru supleanți;

d) Comisia Teritorială de Cenzori – formată din trei membri titulari, din care doi arhitecți care sunt aleși de Conferința Teritorială Ordinară și un expert contabil autorizat numit de Colegiul Director Teritorial, precum și doi membri supleanți aleși de Conferința Teritorială Ordinară.

Candidații nu pot să concureze concomitent pentru a fi membri în  Consiliul Teritorial și/sau Consiliul Național și în Comisia Teritorială de Cenzori sau Comisia Teritorială de Disciplină. Candidații la funcția de Președinte pot candida și pentru Consiliul Național și Consiliul Teritorial. Funcțiile de membru în Consiliul Național și în Consiliul  Teritorial pot fi ocupate concomitent. Toate incompatibilitățile, în detaliu, vor fi prezentate în Hotărârea CD a OAR București care va fi postată la adresa https://www.oar-bucuresti.ro/documente/ct2022/ începând cu data de 12 aprilie 2022.

Vă rugăm consultați toate documentele regulamentare privind organizarea Conferinței Teritoriale Ordinare pentru alegeri la adresa menționată mai sus.

Anexăm Hotărârea Consiliului de Conducere Teritorial privind organizarea conferinței.

Consiliul de Conducere Teritorial al Filialei București a OAR


Fișiere atașate:

Conferința Teritorială OAR București – mai 2022 →