Prima paginăAnunțurioctombrie 2021 › Anuala de Arhitectură București 2021, ediția a XIX-a – membrii juriului – categoria Arhitectură și Cercetare
20 octombrie 2021 • Evenimente

Anuala de Arhitectură București 2021, ediția a XIX-a – membrii juriului – categoria Arhitectură și Cercetare

Anuala de Arhitectură București 2021 a debutat printr-o serie de  acțiuni, concursuri, apeluri de idei și dezbateri începând cu luna iunie.
Acum vă invităm să faceți cunoștință cu membrii juriului de la categoria Arhitectură și Cercetare.

Mulțumim fiecăruia în parte și ne simțim onorați de prezența tuturor. 

Arh. Ileana Tureanu – obține diploma de arhitect la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București - Facultatea de Arhitectură în 1976. Între 1980 și 1982 este asistent la Departamentul de Istorie și Teorie a Arhitecturii la UAIUM București.  Timp de 15 ani (între 1975 -1990) publică în Revista Arhitectura.

Începând cu 1990, Tureanu  devine membru fondator al Revistei Arhitext. În 1993 este absolventă World Trade Institute – New York. Este coordonatoarea unei competiții importante - International Architecture Competition 2000.

Din 2012 până în zilele noastre devine membru al Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice - Secția Urbanism și arii protejate. De asemenea, este cea care coordonează Comisia Zonala din Iași (2012) și București (2013).

În 1988, câștigă un premiu-simbol – Premiul UAR pentru Centrul Național de Oncologie Fundeni, alături de arhitecții Silvia Măldărescu, Gheorghe Pătrașcu și Nicolae Grama.

Arh. Mirela Duculescu este istoric de artă, lector la Universitatea Națională de Arte din București. Coordonator de programe la Fundația Pro Patrimonio, profesor asociat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București (2003-2020) și director executiv al Editurii Simetria (2010-2016).

Alumna la New Europe College (NEC) din București (2013).

Duculescu are o bogată activitate de cercetare în istoria arhitecturii și a designului, este autor și editor de cărți în care sunt publicate articole de specialitate.

Este membră a echipei câștigătoare a premiului European Heritage Awards/Europa Nostra Awards 2021, Grand Prix 2021, Public Choice Award 2021 pentru proiectul de conservare-restaurare a Bisericii de lemn din Urși, județul Vâlcea , proiect coordonat de Fundația Pro Patrimonio.  

Arh. Mihai Duțescu  -  absolvent 'Summa Cum Laude' Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București - Facultatea de Arhitectură -2004.

A câștigat burse și stagii de pregătire în Napoli, Italia, Londonderry, UK și Barcelona, Spania. După ce termină stagiile de pregătire se întoarce în România și începe să profeseze.

În 2008, obține titlul de doctor în arhitectură și devine lector la Facultatea de Arhitectură – UAIUM.

Duțescu se descrie ca având abilități precum coordonarea echipelor de proiectare complexe – chiar internaționale – care acoperă toate fazele de proiectare. Își simte clienții foarte bine, respectând și apreciind bugetul pe care aceștia îl au alocat.

Mihai Duțescu este cunoscut drept arhitectul-scriitor. A publicat două volume de poezii: “și toată bucuria acelor ani triști "(2010, pentru care a câștigat premiul de debut) și “Franceza un avantaj”. În vara lui 2014, publică primul său roman – “Uranus Park”.  Pentru că în această toamnă să publice un nou roman – “Bureți de fag”.

Arh. Andra Panait este conferențiar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București - Facultatea de Arhitectură. Are un Master în management urban și Doctorat în procese digitale de design. Este Art Director al Bienalei Naționale de Arhitectură și al Anualei de Arhitectură București.

Premii:  Premiul 1 Concurs de design ART EN CAMPAGNE «In equilibrium» Poster Competition (2020) - Collex-Bossy (Elveția); Nominalizare/ Concurs Kaira Looro 2021; Nominalizare Concurs Staydium - Stadiums that live beyond sports, Montpellier, France, 2020; Premiu Anuala de Arhitectura 2019 Secțiunea „Cercetare prin arhitectură / arhitectură participativă”, VVITA - Modernizing Learning and Teaching for Architecture; Premiul 1 Concurs de design ART EN CAMPAGNE «La Cinquième Saison» (2018), Collex-Bossy (Elveția); 2018; Mențiunea 1 Concurs international de proiecte Barcelona 'Barrio Social Housing Competition' (2016); Premiul 1 Concurs de design Poster ART EN CAMPAGNE «Passerelles de l’espoir » (2016), Collex-Bossy (Elveția) & Ornex (Franța); Premiu - Laureat al Expoziției ART EN CAMPAGNE «Passerelles de l’espoir » (2016), Collex-Bossy (Elveția) & Ornex (Franța) pentru suita de lucrări “Etapes”; Premiul 2 -  Concursul de idei - Amenajare spatiu public prin deschiderea curtii Bisericii Sf. Ilie din „Centrul istoric zona pilot - Craiova“, organizat de O.A.R. Filiala Teritoriala Oltenia cu sustinerea O.A.R., 2015; Nominalizare -  Concurs Bienala Națională de Arhitectură București, 2012, sectia Arhitectura prin imagine; Premiul 1 -  Concurs de identitate Bienala Națională de Arhitectură București, 2012; Premiul 1 -  Concurs de solutii “Liceul de muzică “Sigismund Toduță” Academia de muzică “Gheorghe Dima”, Cluj Napoca, 2006”.

Arh. Alexandru Călin – absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București - Facultatea de Arhitectură, 2004. Peste doi ani este absolvent de master la aceeași instituție de învățământ. Obține titlul de doctor în arhitectură în 2012. În momentul de față, Călin este lector la Departamentul Bazele Designului din cadrul UAIUM, unde a început să predea încă din 2004.

Călin fondează biroul de arhitectură ZEBRA 3 în anul 2003. Semnează ca autor și co-autor peste 30 de proiecte de arhitectură și design.

Încă din 2013 a acceptat să conducă echipa Space Casuals, un studio de arhitectură format din arhitecți tineri care au o viziune cât se poate de pragmatică asupra proiectării. 

Pasionat de design de interior, Călin este membru al echipei de formatori care predau la cursul de Design de Interior – modulul pentru avansați. 

Vă invităm să participați!