Prima paginăAnunțurioctombrie 2021 › Anuala de Arhitectură București 2021, ediția a XIX-a – membrii juriului – categoria Arhitectură de Portofoliu
20 octombrie 2021 • Evenimente

Anuala de Arhitectură București 2021, ediția a XIX-a – membrii juriului – categoria Arhitectură de Portofoliu

Anuala de Arhitectură București 2021 a debutat printr-o serie de  acțiuni, concursuri, apeluri de idei și dezbateri începând cu luna iunie.
Acum vă invităm să faceți cunoștință cu membrii juriului de la categoria Arhitectură de Portofoliu.

Mulțumim fiecăruia în parte și ne onorează prezența tuturor. 

Arh. Mario Kuibuș (România)

Absolvent al UAIUM din București (1982-1988), este Managing Partener în cadrul biroului de arhitectura Re-act Now Studio.

După terminarea facultății, petrece nouă ani în Viena unde dobândește experiență. Se întoarce în 1998 în țară și coagulează în jurul lui o echipă dinamică și reactivă numită Re-Act Now. Începe și se implică activ în viața publică a Bucureștiului ca membru fondator al diverselor asociații de profil, prin expoziții-manifest, conferințe și prin activitatea sa didactică universitară. Alături de echipa Re-Act Now Kuibuș câștigă numeroase premii de arhitectură.

Arhitect bucureștean de referință, Kuibuș are proiecte coerente care urmăresc schimbarea și reconfigurarea spațiului urban. Are în portofoliu proiecte importante care sunt reprezentative pentru arhitectura românească contemporană. 

În 2009 - publică “Organisme reactive” la editura Fundația Arhitext Design, iar în 2017 este nominalizat la premiile RBA (Romanian Building Awards). 

Kuibuș crede că există o frumusețe puțin exploatată a zonei de arhitectură și urbanism prin faptul că arhitecții pot deveni un fel de manageri culturali ai marilor orașe. Pentru Kuibuș este important ca modernitatea să fie acceptată ca idee de contemporaneitate prin creșterea tuturor proiectelor pe imaginea valorii locale. 

Arh. Irina Meliță (România )

Partener în biroul de arhitectură Poster, fondat împreună cu Ștefan Simion în 2007, și Vicepreședinte al Ordinului Arhitecților Filiala București. A studiat arhitectura la Universitatea de Arhitectură și Ubanism  “Ion Mincu’” din București între 1998 si 2004, absolvind ulterior și Masterul de Dezvoltare Urbană Integrată în cadrul aceleiași instituții. Timp de patru ani - 2004-2008 -  a colaborat la „Ion Mincu” ca asistent în cadrul atelierului anul I. Între 2004 și 2007 - a lucrat ca arhitect în birouri din București, Geneva și Paris. 

În perioada 2013-2014, Poster a activat în Elveția, Irina având atunci ocazia să fie un semestru asistent la École polytechnique fédérale de Lausanne. 

Irina a fost membru al grupului de lucru Concursuri de la Ordinul Arhitecților între 2014 și 2018, acesta fiind un subiect important pentru ea, prioritar și în mandatul de vicepreședinte OAR Filiala București. 

Poster a participat la numeroase concursuri de arhitectură, având proiecte câștigătoare de arhitectură, amenajare de interior și spațiu public.

Irina Meliță împreună cu Ștefan Simion sunt inițiatorii și redactorii-șefi ai revistei-jurnal de arhitectură online, Mazzocchio (www.mazzocchioo.com).

Biroul Poster este curatorul Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2021, cu proiectul Fading Borders (www.fadingborders.eu) - Premiul I la concursul pentru desemnarea proiectului pentru reprezentarea României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2020.  

Arh. Adrian Moleavin (România)

Absolvent al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. În 2005 obține diploma de studii superioare în programul postuniversitar „Marketing și calitate cosmotelurică în arhitectură”, iar în 2011 devine Doctor în arhitectură cu cercetarea „Arhitectura cuantică. Aspecte teoretice și practice”. Un an mai târziu, în 2012, este absolvent al cursului “Certified Passive House Designer”, acreditat de Passivhaus Institut din Darmstadt, Germania, fiind specializat în domeniul arhitecturii durabile / eficiente energetic. În același an publică “Arhitectură și cosmologie. Primii pași către o arhitectură cuantică.” La Editura Universitatea Ion Mincu.

Moleavin este lector universitar în cadrul UAUIM din 2003, domeniile sale de expertiză fiind Proiectarea de arhitectură, Proiectarea de construcții ecologice și sustenabile, Educația de arhitectură, Știința Complexității și aplicațiile specifice practicii de arhitectură.

Arhitectul Adrian Moleavin profesează în cadrul biroul propriu de arhitectură și în colaborare cu firme naționale și internaționale pentru proiecte de locuințe individuale și colective, spatii pentru birouri, dotări sportive, turistice și medicale, atât în România, cât și în străinătate.

Susține conferințe și a fost distins cu premii și nominalizări la concursuri naționale și internaționale.

Arh. Mihai Munteanu (România)

Își începe studiile în arhitectură la UAIUM București. La 19 ani câștigă o bursă de merit pentru a studia arhitectura în Elvetia la Università della Svizzera italiana (USI). 

După 15 ani petrecuți în străinătate revine în țară pentru a profesa ceea ce a învățat. 

De 10 ani este partener la studioul de arhitectură Mika Architecture. Munteanu este unul dintre arhitecții care a ales să se implice activ în societate. Este membru in Consiliul Național al Ordinului Arhitecților din România. 

Arh. Cristina Iuliana Enache (România)

Arhitect diplomat și doctor în Urbanism. Enache are un master în Urbanism, iar din iunie 2013 este director al Departamentului de Proiectare Urbană și Peisagistică, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București. Din ianuarie 2006, este arhitect- asociat în cadrul biroului de proiectare ARTTEK C.B.. Cristina Enache a făcut parte din componența juriului Can Art&Design Festival atât la prima ediție a concursului desfășurată în anul 2014, cât și la ediția din 2020.  

De aproape doi ani este Președintele Comisiei Profesionale a Registrului Urbaniștilor din România, membru al Ordinului Arhitecților din România și reprezentant oficial al UAUIM în cadrul asociației ECLAS – European Council of Landscape Architecture Schools. 

Coordonator sau îndrumător în cadrul proiectelor de urbanism sau peisagistică ale Facultăților de Urbanism și Arhitectură, coordonator expoziții, parteneriate, workshopuri și competiții studențești cu profil peisagistic.

Enache publică articole de specialitate în publicații periodice și volume colective ale Editurii Universitare Ion Mincu – UAUIM. 

Vă invităm să participați!