Prima paginăAnunțuriaprilie 2021 › Despre poduri pietonale în București
5 aprilie 2021 • Agenda O.A.R. București

Despre poduri pietonale în București

În perioada aceasta Primăria Sector 4 a lansat o procedură de achiziție a unei infrastructuri pietonale și a unor parcări în valoare de 520 de milioane de RON. Acest lucru arată interesul și preocuparea administrației pentru abordarea problemelor de mobilitate din cadrul Sectorului 4 al Capitalei; Obiectivele de investiții, printre altele,  sunt două pasarele pietonale, una la intersecția bulevardelor Gh. Șincai/Șerban Vodă/ Tineretului/ Cantemir și una la intersecția bulevardelor C-tin Brâncoveanu/Șos. Olteniței. Acestea, conform viziunii administrației locale, ar trebui să rezolve problemele de trafic ce apar în zonele respective. 

Considerăm că implicarea Primăriei Generale a Municipiului București este necesară pentru a corela investițiile Primăriei Sector 4 cu proiectele PMB, precum și pentru a facilita avizarea unor etape urbanistice corecte.

De asemenea, cetățenii Sectorului 4 sunt și cetățenii Capitalei. Interesul comun este ca această investiție să aibă ca finalitate rezolvarea corectă și eficientă a zonelor, dar, în același timp, să crească calitatea vieții pentru toți cetățenii capitalei cu sprijinul specialiștilor.

În acest context, OAR București recomandă Administrației Sector 4, organizarea unui Concurs de Soluții care să caute cea mai bună variantă de rezolvare a zonelor supuse analizei, tema concursului fiind  fundamentată pe studiile de trafic, peisaj și istoric/de patrimoniu specific celor două zone.

Concursul de soluții este procedura europeană, prezentă în Legea Achizițiilor Publice din România prin care se identifică transparent și calitativ, cea mai bună rezolvare a  unui context dat.

Realizarea temei concursului are la bază dezbaterea publică prin care organizatorii și inițiatorii concursului o au atât cu cetățenii capitalei, cu profesioniștii, dar și cu instituțiile abilitate. Ideile, doleanțele și sugestiile primite devin parte integrantă din tema ce va genera concursul de soluții.  

Trebuie remarcat faptul că zonele supuse analizei și intervenției  au un grad mare de dificultate din punct de vedere urbanistic, mediu, mobilitate, siguranță a pietonilor, dar și ca patrimoniu bucureștean.

Buna soluționare a lor va genera un spațiu urban public de calitate pentru cetățeni, gestionarea lui corectă fiind o măsură importantă a calității vieții în orice oraș european  incluziv. 

Colegiul Director OAR București       

GdL Spațiu Public  OAR București