Prima paginăAnunțurioctombrie 2019 › Expoziția „Arhitectura Interbelică a Bucureștiului și Regalitatea” 17.10-03.11.2019
15 octombrie 2019 • Evenimente

Expoziția „Arhitectura Interbelică a Bucureștiului și Regalitatea” 17.10-03.11.2019

„Pentru arhitectura Bucureștilor, deceniul al IV-lea al secolului trecut a fost cel al unei modernități pe care nici o altă capitală din estul european nu a cunoscut-o.”

Academician  Răzvan Theodorescu
 Vicepreședintele Academiei Române

„Sub Auspiciile Familiei Regale a României”, Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual alături de Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România și Uniunea Arhitecților din România, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, are onoarea să vă invite la vernisajul expoziției „Arhitectura Interbelică a Bucureștiului și Regalitatea” din data de 17 octombrie 2019, ora 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Irina Nicolau, șoseaua Kiseleff, nr. 3, intrarea din strada Monetăriei nr. 3, București, România.

Expoziția  pune în valoare identitatea culturală și istorică, contribuind la integrarea acesteia în spațiul european. Aceasta va fi deschisă publicului larg în perioada 17 octombrie – 3 noiembrie 2019,  la Muzeul Național al Țăranului Român.

În 2017, 2018 și 2019 expoziția a fost itinerată în Europa: Bruxelles – Belgia, Barcelona - Spania, Stockholm – Suedia, Londra – Marea Britanie dar și în România: la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București, la Castelul Pelișor - Muzeul Național Peleș și la Palatul Regal - Muzeul Național de Artă.

Expoziția „Arhitectura Interbelică a Bucureștiului și Regalitatea” semnată de acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu și dr. arh. Luca Matei Stoian are un conținut complex și de maxim interes pentru publicul larg și cuprinde panouri de fotografie de arhitectură modernă, edificii relevante pentru arhitectura modernistă a Capitalei din perioada interbelică. Bucureștiul este considerat capitala est - europeană cu cele mai numeroase monumente de arhitectură modernistă, patrimoniu realizat, în mare parte, în perioada interbelică.

În cadrul perioadei de desfășurare a expoziției, 17 octombrie – 3 noiembrie 2019, sunt incluse și o serie de conferințe și workshop-uri tematice inițiate de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual alături de partenerii săi. În cazul acestor activități interactive, se abordează teme precum creativitatea în artă, design, arhitectură, literatură, teatru, dans și audiovizual menite să încurajeze dialogul multidisciplinar, dar și să apropie un public numeros de creațiile marilor arhitecți români de patrimoniu.


Fișiere atașate: