Prima paginăAnunțuriseptembrie 2016 › ÎNTÂLNIRE OAR BUCUREȘTI - PRIMĂRIA SECTOR 1
30 septembrie 2016 • Agenda O.A.R. București

ÎNTÂLNIRE OAR BUCUREȘTI - PRIMĂRIA SECTOR 1

28 septembrie 2016

În luna august 2016, Filiala București a OAR a transmis către ministere și către toate primăriile din București "Raportul pentru București 2016", http://www.oar-bucuresti.ro/documente/rb16/, solicitând întâlniri în care să se discute posibile formule de colaborare pentru soluții pe termen scurt la problemele arhitecților și ale orașului.

Miercuri 28 septembrie 2016 a avut loc o primă întâlnire cu domnul Dan Tudorache, Primarul Sectorului 1 și cu doamna Olivia Oprescu, Arhitect-șef al Sectorului 1. Din partea filialei, au participat arh. Șerban Sturdza, Președinte OAR București, arh. Ana Maria Goilav și arh. Bogdan Bogoescu, Vicepreședinți, arh. Alexandra Stoica.

Reprezentanții filialei au propus o listă de priorități, printre care organizarea de concursuri publice de arhitectură (sală polivalentă, spital municipal, amenajări de scuaruri, o nouă imagine urbană a unităților de învățământ etc.). De asemenea, s-a discutat despre soluții alternative de reabilitare termică a caselor istorice și despre beneficiile benzii verzi pe marile artere de circulație.

Filiala București a OAR va colabora cu departamentul de comunicare al Primăriei S1 pentru informarea arhitecților și a locuitorilor Sectorului 1 în general.