Prima paginăAnunțuriiulie 2016 › Conferințe „Construind Comunitatea”, ARCUB Hanul Gabroveni - luni 4 iulie, ora 18:30
4 iulie 2016 • Evenimente

Conferințe „Construind Comunitatea”, ARCUB Hanul Gabroveni - luni 4 iulie, ora 18:30

Stimați colegi,

Vă invităm la ARCUB Han Gabroveni luni de 4 iulie 2016, începând cu ora 18:30, pentru a discuta despre arhitecturi, comunități și concepte noi în design. Invitații serii sunt Ralf LÕOKE, Irina CRISTEA și Adrian MAJURU. 

Ralf LÕOKE (SaltoArchitects-Talin/Estonia) și Irina CRISTEA (AZC - Paris/Franța) fac parte dintr-o generație nouă de arhitecți, cu rezultate remarcabile în domeniul arhitecturii contemporane internaționale. Membri în juriul Anualei de Arhitectura București 2016 / AAB2016 – Ralf și Irina ne vor povesti câteva din experiențele legate de propriile lor rezultate de arhitectură și de gradul în care acestea răspund ideii de comunitate și social într-un context urban specific. Proiecte precum Centrul Baltic de Film, Fast Track, Comunitatea Someru, G45 , Sala de Conferințe a Universității Descartes (Paris), Centrul Ortodox Rus (Paris), Peace Pavilion din Londra, sunt reprezentative atât pentru arhitecții implicați cât și ca analiză a Europei țărilor baltice în paralel cu Europa Occidentală. 

Cele două prezentări vor fi urmate de o conferință excepțională a domnului istoric Adrian MAJURU, directorul Muzeului Municipiului București, prin care va supune discuției un schimb de paradigmă identificat de ceva vreme:
“Creativitate din necesitate”. Dezbaterea este inițiată de YTONG.

Seara se va încheia cu o degustare de vinuri franțuzești și băuturi baltice.

Accesul la eveniment este gratuit.

Conferințele “Construind Comunitatea” sunt susținute de YTONG și Greentek.