Prima paginăAnunțuriiulie 2016 › Conferințe „Construind Comunitatea”, ARCUB Hanul Gabroveni - marți 5 iulie, ora 18:30
4 iulie 2016 • Evenimente

Conferințe „Construind Comunitatea”, ARCUB Hanul Gabroveni - marți 5 iulie, ora 18:30

Stimați colegi,

Vă invităm la ARCUB Han Gabroveni marți de 5 iulie 2016, începând cu ora 18:30 pentru a discuta despre arhitecturi, comunități și direcții noi în design. Invitații serii sunt José MATEUS, Mihai ROȘCA și Constantin PETCOU, membri în juriul Anualei de Arhitectură București 2016 / AAB2016.

Trei arhitecți din generații diferite, contexte diferite, cu activități diferite, cu abordări și proiecte diferite. Toți trei sunt invitați ca, alături de prezentarea lucrărilor lor, să răspundă unei singure întrebări comune: „Cât la sută comunitate?” În ce grad sau până la ce nivel o operă de arhitectură poate să răspundă atât constrângerilor beneficiarului, arhitectului, contextului construit, deja existent, dar și contextului social și comunitar. Cum aceste deziderate sunt expuse în mediul construit portughez, francez și românesc.

José Mateus, președintele juriului AAB2016, are o activitate largă în domeniul construcțiilor dar și educației, împreună cu Nuno Mateus, realizând o serie de proiecte definitorii pentru direcțiile contemporane portugheze în arhitectură. Dl. Mateus este președintele Societății Trienalei de Arhitectură Lisabona și profesor asociat la Institutul Tehnic Superior Lisabona. 

Mihai Roșca, tânăr arhitect brașovean, alături de Ondin Oprița, a realizat un proiect de mici dimensiuni, foarte apreciat și premiat la Bienala de Arhitectură din România, casa OM. Deși, de scară mică, casa exprimă un anumit spirit de foarte bună locuire, vecinătate și parcimonie, ingrediente necesare oricărei bunei comunități. 

Constantin Petcou, a fondat împreună cu Doina Petrescu, la Paris, biroul Atelier d'Architecture Autogérée, prin a cărui activitate a derulat o serie întreagă de proiecte de intervenție în spațiul public și în spațiul construit urban ce îmbină acțiunea de tip social cu urbanismul participativ și cercetarea de arhitectură. Foarte premiat prin lucrările sale, AAA constituie unul din grupurile pariziene cele mai interesante și mai actuale în abordări.

Alături de cei trei arhitecți, Ionuț Hurmuzachi, inginer în cadrul grupului Wienerberger, vă propune o discuție despre materiale și tehnologii inovative în zona construcțiilor de locuințe. 

Seara se va încheia cu o degustare de vinuri portugheze și franțuzești.

Accesul la eveniment este gratuit.

Evenimentul este susținut de WINERBERGER și SEMMELROCK.