Prima paginăAnunțuriaprilie 2016 › Dezbatere - Îmbunătățirea cadrului legislativ în urbanism și amenajarea teritoriului
27 aprilie 2016 • Evenimente

Dezbatere - Îmbunătățirea cadrului legislativ în urbanism și amenajarea teritoriului

Transmitem alăturat, din partea Asociației Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, invitația de participare la dezbaterea „Îmbunătățirea cadrului legislativ în ceea ce privește urbanismul și amenajarea teritoriului” care va avea loc joi 28 aprilie 2016, între orele 9:30-14:00 la Hotel Ramada Majestic, Sala Academiei - Calea Victoriei 38-40, București.

Cei interesați sunt invitați să confirme participarea la adresa de email ioana@rewire.ro sau numărul de telefon 0726 450 472, persoana de contact Ioana Popa.

Cu stimă,

27 aprilie 2016

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi vă invită la dezbaterea „Îmbunătățirea cadrului legal în ceea ce privește urbanismul și amenajarea teritoriului” pe data de 28 aprilie 2016, intre 9:30 și 14:00, la Hotel Ramada Majestic, sala Academiei, din Calea Victoriei 38-40, București. Pentru direcții puteți utiliza această hartă. http://www.ramadamajestic.ro/location.html

La dezbaterea de joi, 28 aprilie, vom discuta cu actori relevanți impactul modificărilor legislației existente pentru întărirea disciplinei în construcții și urbanism. Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi - ASCDBN a identificat anumite modificări necesare a fi aduse legislației existente, cum ar fi modificarea și completarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții  și a Legii nr.10/1995 privind calitatea în construcții (găsiți atașat propunerile de modificare și completare realizate de ASCDBN).  

Asociația dorește ca, împreună cu specialiști în diverse domenii, să supună atenției legiuitorului, în măsura în care sunt relevante și pertinente, argumente pentru îmbunatățirea cadrului legal pentru a nu mai exista modalități de eludare și speculare a prevederilor ambigue din legislație - de legalizare a construcțiilor executate ilegal. Vom colecta în timp real toate propunerile discutate pe cele 2 legi. 

Printre invitați se numără: Ministerul Dezvoltării Regionale, Primăria Generală București, Primăriile de Sector, Prefectura București, Senatul României, Camera Deputaților, Inspectoratul de Stat în Construcții, Cancelaria Primului Ministru, cetățeni, organizații neguvernamentale, asociații de proprietari, presă etc. 

Pentru mai multe detalii, precum și pentru a consulta propunerile deja aduse celor 2 legi, vă rugăm să consultați documentele anexate. 

Sperăm să acceptați invitația noastră și vă rugăm să confirmați participarea la eveniment la adresa de email ioana@rewire.ro sau numărul de telefon 0726 450 472, persoană de contact Ioana Popa.

Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați.  

Cu respect,

Petru Truta

Președinte ASCDBN


Fișiere atașate: