Prima paginăAnunțurioctombrie 2008 › Invitatie de a colabora la editarea unui album privind degradarea monumentelor si siturilor istorice, cladiri cu valoare arhitecturala
16 octombrie 2008

Invitatie de a colabora la editarea unui album privind degradarea monumentelor si siturilor istorice, cladiri cu valoare arhitecturala

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem, din partea O.A.R. National, invitatia de a colabora la editarea unui album privind degradarea monumentelor si siturilor istorice, a cladirilor cu valoare arhitecturala deosebita etc.
Pentru detalii va rugam sa consultati documentul atasat.

Cu stima,

16 octombrie 2008

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Stimati Colegi,

De mai multa vreme asistam la degradarea accelerata a unor monumente si situri istorice, cladiri cu valoare arhitecturala deosebita, parcuri, gradini publice, la ocuparea spatiilor publice cu constructii etc. Ordinul Arhitectilor din Romania si filialele teritoriale (sunt sigur ca veti accepta propunerea mea de colaborare) ar putea sa editeze un album (o carte) privind aceste agresiuni care se intalnesc la tot pasul. Pentru realizarea acestui proiect, Va rog sa acceptati sa lucram impreuna si sa furnizati la Ordinul national exemple de ceea ce se petrece in Romania. Va atasez un document in care am trecut in revista mai multe tipuri de agresini care se produc asupra monumentelor, localitatilor, parcurilor etc.

Pentru a putea realiza un material care sa fie procesat dupa regulile editoriale de catre un editor, va rog sa imi transmiteti:

- fotografii color elocvente de dimensiunea unei pagini A5, cu rezolutia 300 DPI, format TIF;

- fiecare fotografie sa fie insotita de un text succint cu date istorice (ale cladirii, parcului etc) si un istoric al agresiuni.

Pentru fiecare fotografie se va indica autorul si, daca este posibil, data realizarii acesteia. De asemenea, va rog sa se indice adresa exacta unde este situata cladirea, parcul etc.

Albumul (cartea) va fi un proiect al Ordinului si filialelor teritoriale. Finantarea editarii se va suporta din timbrul arhitecturii - am depus proiect in acest sens proiectul nr. 21, la sesiunea 10-11 mai 2008, si am castigat o finantare.

Va multumesc foarte mult.

Arh. Serban Sturdza

Ordinul Arhitectilor din Romania
str. Pictor Arthur Verona nr.19, sect.1
010312, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-317 26 34, 35, 0728 872 150
e-mail: office.oar@rdslink.ro
www.oar.org.ro


Fișiere atașate: