Prima paginăAnunțurimartie 2024 › Invitație la Marțea arhitecților – 26 martie 2024
20 martie 2024 • Evenimente

Invitație la Marțea arhitecților – 26 martie 2024

Marțea arhitecților din luna martie are loc  în data de 26 și va fi în ton cu venirea primăverii. Astfel, vă invităm să participați la o discuție despre ce înseamnă participarea unui birou de arhitectură la un concurs de soluții național sau internațional. Vrem să înțelegem care este drumul de la anunțul public de lansare a unui concurs de soluții până la decizia arhitecților de a participa la acel concurs. Care sunt pașii, cum este luată decizia, câtă muncă implică, cât este pasiune și cât este dorința de a-ți fi recunoscută munca într-un concurs corect organizat? Cât de important este pentru arhitecți să participle la concursurile de soluții și ce sacrificii implică o astfel de decizie? Cât de importantă este reziliența în întreg procesul și de unde apare motivarea? Este concursul de soluții o rampă de lansare pentru tinerii arhitecți?

La eveniment vor fi prezenți arhitecți care au participat la concursuri de soluții și care vor împărtăși din experiența lor. Vom discuta proiecte concrete, provocându-vă să fiți prezenți și să participați la discuție. Ne dorim să putem înțelege ce se întâmplă în culise până la momentul desemnării câștigătorului unui concurs de soluții. Si, de ce nu, să vă motivăm să participați la următoarele concursuri de soluții - naționale sau internaționale - care vor fi organizate.

Ne vor împărtăși din experiența lor de participanți la concursuri de soluții - Zenaida Florea și Cristi Bădescu - de la Atelier VRAC – și Laura Cristea - de la Pelinu Projects & Christian Beros de la Beros Abdul – peisagistică.

Proiectul F.I.D (Football as Infrastructure for Democracy) a fost implementat ca urmare a apelului de intervenții în Piața Traian, din Cartierul Fabric, Timișoara în cadrul BETA 2022. Inițiatorii proiectului sunt Atelier VRAC, Pia Onci - arhitect, Bogdan Isopescu - arhitect și asistent la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara și Asociația Casa Jakab Toffler, o inițiativă a locatarilor din clădirea cu același nume din cartierul Fabric.

Din asociație fac parte Laura Borotea, profesor de arte vizuale și manager cultural, Alexandru Ciobotă, peisagist, membru fondator al AsoP România, și Gabriel Boldiș, artist vizual licențiat în comunicare culturală.

Laura Cristea și Christian Beros vor vorbi despre prima tabără incluzivă pentru toți copiii din România proiectată pe baza unui concurs de soluții.

Concursul pentru tabăra incluzivă Help Campus finalizat în anul 2023 a fost câștigat de firma de arhitectură româno-elvețiană condusă de arhitecții Laura Cristea și Raphael Zuber (Pelinu Projects). Echipa de concurs: Laura Cristea, Raphael Zuber, Christian Beros (Beros Abdul – peisagistică), Judith Deak, Anisia Mouhamed, Ciprian Ungurașu, Adrian Bratu, Laura Dinu, cu consultarea Alina Mihulica – psihoterapeut, Mihai Brașoveanu și Ionela Andrei – Asociația Minți Creative.

Concursul de soluții a fost organizat pentru Asociația Help Autism de către Anuala de Arhitectură București și OAR București, cu sprijinul ASAR, prin colaborare cu AMAIS. Tabăra Help Campus este inițiativa exemplară a Asociației Help Autism.

La discuții va fi prezentă și Mirona Crăciun – consilier concursuri OAR. Mirona ne va împărtăși din experiența ei de organizator de concursuri de soluții.

Le mulțumim tuturor pentru disponibilitate!

Sunteți așteptați pe 26 martie în spațiul Expohub din sediul filialei, str. Sf. Constantin nr. 32, sector 1, în intervalul 18:00 – 22:00, link de înscriere:

https://docs.google.com/forms/d/1CslKB6a8geimareJigKBhhClS3vjfQJgyMwIc6T3XVg/edit

Vă așteptăm, 

Echipa OAR București