Prima paginăAnunțuriianuarie 2024 › Luare de poziție față de textul apărut pe platforma Hotnews și al cărui titlu vorbește despre vandalizarea unor monumente din București
15 ianuarie 2024 • Agenda O.A.R. București

Luare de poziție față de textul apărut pe platforma Hotnews și al cărui titlu vorbește despre vandalizarea unor monumente din București

OAR București se delimitează vehement de acțiunile de vandalizare a patrimoniului din București. Precizăm că niciun jurnalist din redacția Hotnews nu a contactat pe niciun membru din Filiala București a OAR sau din Ordinul Arhitecților din România pentru a verifica dacă persoana arestată de polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigații Criminale este membru al OAR. Această persoană NU este membru al Ordinului Arhitecților din România.

Faptul că în presă se vehiculează tot felul de concepte de arhitectură și urbanism prost exprimate și fără bază în Bucuresti, nu reprezintă altceva decât dezinformare și o proastă înțelegere a ceea ce înseamnă arhitectură în general. Este un deserviciu adus deopotrivă cetățenilor Capitalei și arhitecților. 

Efortul OAR București și al OAR este constant în ceea ce privește tot ceea ce ține de patrimoniul construit, există nenumărate acțiuni publice care atestă acest lucru.