Prima paginăAnunțurioctombrie 2023 › Au început înscrierile pentru cele 3 seri de #TALKS din cadrul Festival for Architecture Schools of Tomorrow
16 octombrie 2023 • Evenimente

Au început înscrierile pentru cele 3 seri de #TALKS din cadrul Festival for Architecture Schools of Tomorrow

FAST – Festival for Architecture Schools of Tomorrow este un festival dezvoltat de Ordinul Arhitecților din România, finanțat prin timbrul arhitecturii, care este găzduit și co-organizat în 2023 prin proiectul @UPT Campus Creativ, susținut de UIA World Congres și se află sub înaltul patronaj al Parlamentului European.

UPT Campus Creativ este un proiect inițiat de Universitatea Politehnica Timișoara, parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

În fiecare an, FAST va fi găzduit de unul dintre cele cinci centre academice din România (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Oradea) și va aborda noi teme relevante în contextul actual.

Subiectele abordate vizează teme de interes și de actualitate precum conceptele de durabilitate prin legătura dintre educația arhitecturală și modelele climatice, investigând abordări pentru eficiența resurselor, strategii pentru patrimoniul existent, ciclurile de viață pe care le așteptăm de la clădirile noastre, de la proiectare sustenabilă, la regândirea durabilității clădirilor noastre.

De asemenea, festivalul își propune inițierea unui dialog despre modul în care conceptele de durabilitate au fost integrate în țările din Europa de Est și despre impactul moștenirii politice și culturale asupra unei etici de proiectare mai egalitare. FAST își dorește să chestioneze modul în care programele de educație în arhitectură și mediu construit contribuie la o conștientizare mai largă a acestor teme.

Tema centrală a festivalului este "Sustainable Futures, Leave No One Behind", iar acest eveniment reprezintă o ocazie unică de a aduce laolaltă lideri în domeniul arhitecturii, profesori și tutori ai școlilor participante, experți în dezvoltare durabilă și reprezentanți din culturi și societăți diverse din întreaga lume.

Programul festivalului este extrem de variat și cuprinde o serie de activități deosebite, cum ar fi conferințe academice, ateliere, competiții de arhitectură, expoziții, prezentări, lansări de cărți și evenimente culturale. Vă asigurăm că veți avea oportunitatea de a explora subiecte complexe dintr-o varietate de unghiuri și de a asculta experți din diverse medii culturale și profesionale.

Ziua 1 – 01 noiembrie 2023

Ziua 2 – 02 noiembrie 2023

Ziua 3 – 03 noiembrie 2023

Ziua 4 – 04 noiembrie 2023

Ziua 5 – 05 noiembrie 2023

Serile de conferințe sunt găzduite de Palatul Culturii – o clădire simbol a Timișoarei istorice și a orașului Capitală Europeană a Culturii de astăzi – unde activează trei teatre - român, maghiar și german, precum și Opera de Stat.

Pentru mai multe informații despre program și detalii privind locațiile și înregistrare pentru participare, vă invităm să vizitați site-ul oficial al evenimentului la https://fast.oar.archi/home.