Prima paginăAnunțurioctombrie 2023 › Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România invită arhitecții la seara de film CSweek
2 octombrie 2023 • Evenimente

Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România invită arhitecții la seara de film CSweek

Arhitecții sunt invitați la Goethe Institut miercuri, 4 octombrie, începând cu ora 18.00, la o seară specială de film documentar, cu focus pe arhitectură. Veți putea urmări  în premieră HE FLEW AHEAD – KARL SCHWANZER de Max Gruber, susținut de BMW România, 2038 HERE IS HOW, de Goethe Institut și UAD FASHION FILM, cu sprijinul Departamentului Modă-design vestimentar UAD Cluj-Napoca, promoția 2023. Evenimentul este organizat de Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România. 

Filmul He Flew Ahead – Karl Schwanzen documentează povestea și viața lui Karl Schwanzen printr-o abordare unică. Îmbină cu ușurință tehnici de documentar clasice cu elemente de ficțiune. Interviurile și imaginile de arhivă ale capodoperelor arhitecturale ale lui Schwanzer cu introducerea unor elemente de ficțiune, cu ajutorul actorului Nicholas Ofczarek, dau o notă aparte peliculei.

Proiecția filmului este oferită gratuit arhitecților, NU este nevoie de o înscriere prealabilă. 

CSWeek, ediția a doua, are la bază crearea de legături între comunități, redescoperirea naturii și a ceea ce face parte din natural în mediul urban și prezentarea sau crearea de exemple de practici diverse, sustenabile și propagarea lor în cadrul comunităților creative eterogene. CSWeek propune o platformă internațională și un eveniment național bianual pentru exemplificarea practicilor speciale creative, artistice, de design și de sustenabilitate locală sub același „acoperiș”, arătând impactul sustenabilității în societatea noastră și cât de simplu este pentru fiecare dintre noi să ne lăsăm amprenta în viitor, pentru un viitor mai bun.

Detalii găsiți la dresa de internet:  www.csweek.ro 

Coordonatoarele și curatoarele acestei ediții sunt Anca Boeriu și Andreea Sandu, împreună cu echipa curatorială formată din Elena Aronoaie-Adorian, Lucian Broscățean și Ana Negoiță, organizator - Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România.