Prima paginăAnunțuriseptembrie 2023 › Simbolistică și alegorie la vernisajul expoziției „Mythologeea” de la Expohub OAR București
11 septembrie 2023 • Evenimente

Simbolistică și alegorie la vernisajul expoziției „Mythologeea” de la Expohub OAR București

Luni, 18 septembrie, la Expohub OAR București, are loc vernisajul expoziției de pictură „Mythologeea” semnată de artista Alexandra Teacă. Evenimentul are loc începând cu ora 17:30, în spațiul expozițional al Filialei Teritoriale București a OAR  din str. Sfântul Constantin nr.32.

Expoziția este gândită în jurul poveștilor fabuloase ale umanității, dintr-o perioadă ascunsă în negura timpului, povești uitate, situate la  limita dintre real și ireal.

„Mythologeea” îmbină latura simbolică și alegorică  a miturilor și a puterii lor de semnificație, cu lucrări care aparțin mai puțin zonei semnificante,  dar care se orientează spre zona decorativă, în care predomină jocul de forme și culori. 

Multe dintre picturi poartă în ele problematica timpului și a necesității de a condensa permanent: trăiri, sentimente sau adevăruri esențiale.  Picturile expuse introduc privitorul într-o altă dimensiune,  pe care nu o cunoaște, unde au loc închipuiri și lucruri revelate prin vise sau prin rodul imaginației.

Expoziția denotă anumite aspecte sau problematici în care timpul pare că nu există, sau că a existat dintotdeauna și este fără de sfârșit. Lucrările expuse au teme mitologice: antichitatea greacă, apariția lui Venus, Apollo, Tezeu și a Minotaurului, Atlas, David, Prometeu, Dansul Ledei, Brațele protectoare ale Geei, Arca lui Noe,  Arthemis. Acestea sunt doar câteva titluri, care ilustrează istorii fabuloase situate la granița între real și ireal, teme preluate de altfel de mulți pictori pe parcursul istoriei.

„Mythologeea” poate fi vizitată în perioada 19-26 septembrie 2023, în timpul programului de lucru al filialei:

luni - joi - între orele 09:00 - 17:00
vineri - între orele 09:00 - 14:00.