Prima paginăAnunțuriiunie 2023 › „Centru de arhitectură” este vernisat la Expohub OAR București
8 iunie 2023 • Evenimente

„Centru de arhitectură” este vernisat la Expohub OAR București

În perioada 13 – 19 iunie 2023, la Expohub OAR București, din strada Sf. Constantin nr. 32, va fi găzduită expoziția „Centru de Arhitectură”. Vernisajul are loc marți, 13 iunie 2023, începând cu ora 17,00.

„Centru de arhitectură” - este expoziția de proiecte a studenților anului 3 ai Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, departamentul Bazele Proiectării.

Expoziția prezintă studiul desfășurat de studenții anului 3 ai UAUIM sub îndrumarea cadrelor didactice în primul semestru al anului universitar curent. 

„Centru de arhitectură” este un program dezvoltat în lume în ultimii cca. 40 de ani. Chiar dacă uneori mai poartă numele de muzeu, tot înțelesul de centru domină – deci de loc care prezervă și expune obiecte și informații istorice, concentrându-se însă pe creația și fenomenele contemporane. E un loc pentru arhitecți, dar mai ales pentru arhitectură și pentru un public cultural și civic.

Pornind de la aceste premise, studenții anului 3 au imaginat, în strada 11 Iunie din București, un nou loc al orașului,  un spațiu public animat și interesant, accesibil și deschis, care ar prilejui utilizarea concomitentă de către locuitorii zonei dar și de către publicul centrului de specialitate venit din întreg orașul.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13-19 iunie în cadrul Expohub OAR București, din strada Sf. Constantin nr. 32, în timpul programului de funcționare a filialei.