Prima paginăAnunțuriiunie 2023 › IMUAU Summer School. Schönberg 2023
8 iunie 2023 • Profesional

IMUAU Summer School. Schönberg 2023

Școală de vară în satul Dealu Frumos / Schönberg, jud. Sibiu, 17 - 30 iulie 2023

Sunteți invitați să vă înscrieți la școala de vară IMUAU Summer School. Schönberg 2023 care se desfășoară în perioada 17 - 30 iulie 2023, într-o gospodărie specific săsească, din satul Dealu Frumos (în limba germană, Schönberg) aflat în centrul geografic al țării, în județul Sibiu. Scoala de vară este organizată în parteneriat cu Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură și al Fundației Prințul de Wales. 

Aveți posibilitatea de a opta pentru una sau două serii: 17 - 23 iulie și/sau 24 - 30 iulie.

În cea de-a treia ediție a școlii de vară IMUAU Summer School. Schönberg 2023 ne propunem aprofundarea tehnicilor tradiționale de prelucrare a lemnului, explorarea posibilităților de modelare ale fierului, investigarea specificului local prin interacțiunea cu membrii comunității.

Activitatea practică, apropierea de contextul local, colaborarea cu meșteri, profesori și participanți pot să stimuleze creativitatea și responsabilitatea participanților în cadrul acestei școli.

Ediția IMUAU Summer School. Schönberg 2023 va aborda elemente de tâmplărie (obloane, uși, ferestre etc.), de dulgherie (asanarea și reconfigurarea funcțională a acoperișului bucătăriei de vară) și de fierărie – producerea de replici ale pieselor de feronerie tradițională care lipsesc și ale celor existente cu uzură incompatibilă funcționării corecte a tâmplăriilor originare, folosind micul atelier de fierărie constituit anul trecut.

Școala de vară IMUAU Summer School. Schönberg 2023 este rezultatul cooperării dintre mediul universitar și specialiștii în arhitectură, conservarea-restaurarea și protejarea patrimoniului, precum și în disciplinele înrudite (istorie, antropologie, peisagistică etc.), demers care vine în completarea formării viitorilor profesioniști.

Participanții la școala de vară pot fi studenți la oricare dintre specialitățile facultăților de profil din țară, din orice an de studiu, precum și arhitecți stagiari înscriși la filialele OAR.

În completarea activităților practice, specialiștii invitați vor susține prelegeri, vor iniția discuții libere, iar participanții vor lua contact cu meșteri locali, vor participa la vizite documentare la șantiere din vecinătate și la alte experiențe culturale locale.

Activitățile la care sunteți invitați sunt:

·  Atelier dulgherie: intervenție pe acoperișul bucătăriei de vară - PRACTIC

·  Atelier tâmplărie: restaurare obloane - PRACTIC

·  Atelier fierărie: piese de feronerie - PRACTIC

Condițiile de desfășurare a școlii vor presupune atât un acord scris al dvs. de a urma un scurt instructaj tehnic, cât și reguli generale de protecția muncii.

Taxa de participare este de 400 de RON/săptămână, iar participanții sunt încurajați să aplice la „Bursele OAR pentru studenții arhitecți care participă la Școli de vară – ediția 2023” https://oar.archi/timbrul-de-arhitectura/burse-studenti/.

Cazarea participanților pe durata școlii de vară va fi asigurată în spațiile Centrului de Studii de Arhitectură Vernaculară (CSAV)– Dealu Frumos, parte a UAUIM, iar masa (mic dejun, prânz, cină) va fi asigurată în sistem catering. Aceste costuri vor fi cofinanțate de către Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură, Fundația Prințul de Wales și participanți (prin taxa de participare).

Activitățile practice și de proiectare vor fi coordonate de către arh. Ioana ARDELEAN și arh. Liviu GLIGOR, alături de Sebastian BETHGE (atelier dulgherie-tâmplărie) și Zaharia PĂCALĂ (atelier fierărie), arh. Cristina Constantin (identitate vizuală) și Claudia POPESCU (coordonator proiect cultural).

Perioada de înscriere la școala de vară este 6 mai - 16 iunie 2023, urmând ca rezultatele selecției să fie anunțate prin email pe adresele declarate în formular, în perioada 3 - 7 iulie 2023.

Formularul de înscriere poate fi completat la adresa: https://forms.gle/bm2HDp16dy2aGMKz8.

Toate detaliile actualizate pot fi consultate pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/Schonberg.summer.school.

Vă așteptăm cu drag!