Prima paginăAnunțuriaprilie 2023 › Întâlnire de lucru GdL Educație, Stagiu și Pregătire profesională
21 aprilie 2023 • Agenda O.A.R. București

Întâlnire de lucru GdL Educație, Stagiu și Pregătire profesională

Joi, 20 aprilie, la sediul Filialei București a OAR a avut loc întâlnirea Grupului de Lucru Educație, Stagiu și Pregătire profesională, coordonat de arh. Yvonne Toader. Cei doisprezece arhitecți - membri plini ai grupului de lucru și invitați -  prezenți la întâlnire au avut cinci teme de discuții. 

Prima temă a fost despre arhitectura de interior așa cum reiese din CATUC. Astfel, au fost discutate propunerile OAR București de modificare CATUC în vederea inserării lor în forma finală a documentului aflat în acest moment la Senat. 

În continuare, în ceea ce privește a doua temă de pe ordinea de zi, anume Academia Tehnică, în cadrul discuțiilor purtate s-au stabilit detaliile demarării activității ei, în colaborare cu UAIUM. Cel mai probabil programul va începe în octombrie 2023, cu o sesiune-pilot lansată la finalul acestui an universitar. Se vor susține prezentări de materiale, de tehnici de aplicare, prezentându-se o amplă varietate de produse existente în actuala piață de materiale de construcții. Prezentările vor fi realizate de către producători, distribuitori și practicieni.

Un punct important al întâlnirii a fost organizarea sesiunii de Q&A pentru aspiranții la atestatul de verificator. Astfel, este în pregătire o sesiune pilot care se adresează arhitecților Filialei București a OAR și se va desfășura în sediul din str. Sf. Constantin nr. 32, sector 1. Coordonatorul acestei acțiuni este arh. Emil Roșca. 

Penultima temă de pe ordinea de zi a fost cea referitoare la Cursurile de pregătire profesională continuă: se află în stadiu de pregătiri avansate un curs de Antemăsurători și Devize care va fi susținut de doamna inginer Liliana Rusu. 

La finalul întâlnirii, arhitecții prezenti au abordat subiectul rezultatelor ultimei sesiuni de acordare a dreptului de semnătură, discuțiile fiind focusate exclusiv pe stagiarii din București. În acest sens, s-a convenit că este necesară organizarea unei întâlniri speciale dedicată subiectului. 

Părerea unanimă a fost că este necesar să fie identificate toate instrumentele de ridicare constantă a nivelul prezentării arhitecților stagiari din Capitală la sesiunile de acordare a dreptului de semnătură.