Prima paginăAnunțurifebruarie 2023 › Jurizarea proiectelor din cadrul concursului de soluții „Tabără incluzivă”
8 februarie 2023 • Profesional

Jurizarea proiectelor din cadrul concursului de soluții „Tabără incluzivă”

Astăzi, 8 februarie, se desfășoară jurizarea proiectelor care au fost înscrise în concursul de soluții „Tabără incluzivă”. Lansat în septembrie 2022, acesta este organizat în cadrul Anualei de Arhitectură București 2022 de către Filiala Teritorială București a O.A.R. și Asociația Help Autism, cu sprijinul ASAR și AMAIS, cu girul O.A.R. Național.

Întregul demers este o premieră pentru mediul românesc – atât cel de construcții, cât și cel educațional – deoarece în ultimii 30 de ani nu a fost construită nicio tabără în România printr-un concurs de soluții. 

Inițiatorul este organizația non-guvernamentală Asociația Help Autism, aceasta fiind și beneficiarul proiectului contractat în urma competiției.

Soluțiile propuse de arhitecții participanți la concurs sunt pe măsura așteptărilor și au fost o adevărată provocare. Un aspect important l-a reprezentat terenul care, deși este generos, a ridicat multe probleme de ordin funcțional și de infrastructură.

Membrilor juriului le-a fost subliniat faptul că un criteriu important în selectarea proiectului câștigător este reprezentat de accesibilitatea acestuia. Cei prezenți la procesul jurizării s-au declarat impresionați de demersul Asociației Help Autism și de faptul că au fost aleși să facă parte din juriu.

Este un demers pentru care prezența tuturor arhitecților – fie că au gândit tema de proiectare, fie că au înscris proiecte în concurs ori sunt membri ai juriului – ține în primul rând de vocație și subliniază cât de important este să existe implicare și dorința de a face lucrurile așezat și cu  maxim de seriozitate.