Prima paginăAnunțurifebruarie 2023 › Încep înscrierile la Holcim Awards 2023 – competiție globală de design sustenabil
6 februarie 2023 • Profesional

Încep înscrierile la Holcim Awards 2023 – competiție globală de design sustenabil

Astăzi, 6 februarie, încep înscrierile la Holcim Awards 2023, cea mai importantă competiție globală de design  sustenabil.

Ediția din 2023 marchează o nouă etapă pentru Holcim Foundation și  pentru întreaga comunitate, cu misiunea redefinită de a accelera mișcarea globală pentru  construcții durabile. 

Amploarea Premiilor Holcim a condus, însumat în ultimii ani, la peste 30.000 de proiecte  înscrise, din care peste 250 recunoscute, premiate și susținute prin intermediul  competiției, din 130 de țări. Premiile oferă platforma necesară pentru mobilizarea către un obiectiv secundar, stimularea transferului de cunoștințe în întreaga lume, formând o  comunitate mondială de „Future-Makers”. 

Inițiativa dorește să pună în valoare rolul important pe care arhitectura, ingineria,  planificarea urbană și industria construcțiilor îl au în crearea unui viitor sustenabil. 

În 2017, proiectul Grivița 53, primul teatru independent  construit în țară în ultimii 70 de ani, a primit Premiul de Recunoaștere Holcim.

Calendarul competiției și participare

Deschiderea concursului: 6 februarie 2023 Termen limită de înregistrare: 30 martie (14:00 UTC) Evaluarea juriului: mai/iulie 2023 

Verificarea candidaturilor: august/septembrie 2023

Anunțarea câștigătorilor: 16/17 noiembrie 2023,  în cadrul Galei care va avea loc la Bienala de  Arhitectură de la Veneția. 

Înscrierile sunt gratuite și presupun  completarea unei aplicații în limba engleză. 

Conținutul înscrierii include un rezumat  al proiectului, detalii despre manager / echipă,  imagini și informații relevante, în strictă legătură cu tema competiției:  inovație, sustenabilitate & construcții durabile. 

Pentru înscriere accesați acest

https://www.holcimfoundation.org/awards-2023

Descoperiți proiecte câștigătoare în anii precedenți: aici și aici.

Competiția se adresează arhitecților, constructorilor, inginerilor, planificatorilor urbani,  proiectanților și specialiștilor din alte domenii conexe, inclusiv studenților la facultățile de profil. 

Participanții pot face mai multe înscrieri diferite, respectând următoarele coodonate principale: 

-          propunerile să pună în valoare componenta  de sustenabilitate; 

-          pot fi înscrise următoarele categorii de  proiecte: detalii de design, design finalizat,  în fază de construire, construcție finalizată; 

-          dacă propunerile vizează un proiect deja  construit sau la care s-a inițiat construcția,  aceasta să fie începută după 1 ianuarie 2022; 

-          să fie un proiect holistic, transformațional,  scalabil care să respecte obiectivele  privind construcțiile sustenabile: 

a) contribuie la valorizarea locală a spațiilor;

b) contribuie la prosperitatea comunității;

c) să aibă viabilitate economică;

d) să contribuie la o planetă mai sănătoasă .