Prima paginăAnunțuridecembrie 2022 › Propuneri pentru arhitectura generală și pentru arhitectura de interior făcute de GdL Profesional
19 decembrie 2022 • Agenda O.A.R. București

Propuneri pentru arhitectura generală și pentru arhitectura de interior făcute de GdL Profesional

Grupul de Lucru Profesional a avut o nouă întâlnire de lucru în data de 15 decembrie. Temele de discuție pentru întâlnire au vizat arhitectura generală și arhitectura de interior.

Pentru arhitectura generală temele de discuție au fost:

-        Bursa de joburi si Anuala de Arhitectură ;

-        Programul arhitect antreprenor;

-        Registrul operatorilor economici COD CAEN 7111 din București ;

-        Atelierul de arhitect-șef care este o propunere de opțional la UAUIM;

-        E-shop OAR București;

-        Academia OAR – Masterclass HUB – prezentare făcută de arh. Adrian Zerva;

-        Teme și provocări ale arhitecților verificatori – prezentare arh. Emil Roșca.

Pentru arhitectura de interior - temele de discuție au fost:

-        Prezentare succintă a pașilor urmați de la înființarea facultății;

-        Expunerea succintă a rezultatelor pozitive – curricula, cod COR, admiterea în OAR a arhitecților de interior;

-        Acțiuni propuse pe termen scurt.

La întâlnirea GdL au fost prezenți : arh.Emil Ivănescu, arh.Yvonne Toader, arh. Emil Roșca, arh. Adrian Zerva, arh. Oana Diaconescu, arh. Anca-Maria Păsărin Ferreira, arh. Silvia Pintea, arh. Mihaela Lazăr, arh. Dan-Adrian Ionescu și arh. Cristia Chira.

Prezentarea făcută de arh. Adrian Zerva a avut un impact pozitiv și se consideră că va avea o influență benefică pentru dezvoltarea profesională continuă. Arh. Emil Roșca a argumentat în prezentarea susținută despre arhitecții verificatori necesitatea realizarii unui sondaj de piață destinat studenților arhitecți, arhitecților stagiari și arhitecților practicieni.

În ceea ce privește arhitectura de interior, cei prezenți la întâlnirea GdL au stabilit că este necesară pregătirea unui document de prezentare/radiografiere a istoricului acțiunilor realizate pentru recunoașterea plenară a statutului arhitecților de interior. S-a constatat necesitatea consultării unui jurist în vederea identificării hibelor din legislația actuală, care pot vulnerabiliza integrarea plenară a arhitecților de interior în OAR, cu drept de semnătură restrâns. 

Pe termen scurt, a fost propusă o întâlnire cu arhitecții de interior: studenți din ani terminali și arhitecți practicieni, întâlnire preconizată a avea loc în februarie 2023.

Următoarea întâlnire a GdL este programată la finalul lunii ianuarie 2023.