Prima paginăAnunțuridecembrie 2022 › „Marțea arhitecților” a debutat cu dreptul într-o zi de 13
19 decembrie 2022 • Agenda O.A.R. București

„Marțea arhitecților” a debutat cu dreptul într-o zi de 13

„Marțea arhitecților” desfășurată pe 13 decembrie a fost gândită ca o seară pentru arhitecții care își doresc să facă parte dintr-o comunitate cu care se identifică. Cei peste 50 de arhitecți care au venit la eveniment au vorbit aceeași limbă, ceea ce este un semnal puternic că putem face lucruri faine împreună.

Au fost prezenți arhitecți tineri și foarte tineri, arhitecți de interior, colegi din Consiliul Teritorial, și au fost prezenți arhitecți ca domnul arh. Mircea Ochinciuc, care ne-a onorat și bucurat cu prezența dumnealui. A fost o întâlnire la care fiecare dintre cei prezenți a avut de câștigat, indiferent de generația din care face parte.

Au fost prezenți colegi care ne-au trecut pentru prima dată pragul si care s-au emoționat când au intrat în casă, și au fost prezenți colegi care au venit obosiți după o zi de lucru și care au găsit puterea să vină la „Marțea arhitecților” pentru că și-au dorit sa facă parte din comunitatea pe care dorim să o construim împreună în casa filialei, comunitate care te poate susține și pe care îți dorești să o susții.

Atmosfera a fost așa cum ne-am dorit: socializare în adevăratul sens al cuvântului.

Arhitecții tineri au avut multe întrebări legate de stagiu cu concluzia trasă că au nevoie de mai multe informații și de ajutor din partea colegilor care sunt deja arhitecți cu drepturi depline.

S-a discutat mult despre profesie, despre ce înseamnă să profesezi ca arhitect, despre implicațiile reale în relațiile cu autoritățile, despre abilitățile pe care trebuie să le ai ca arhitect, despre cât de important este să fii profesionist și să îți dorești să înveți continuu, despre cum ești apreciat ca profesionist dincolo de granițele țării, despre faptul că apartenența la o comunitate închegată poate fi o soluție pentru situațiile delicate în care ești pus ca arhitect.

Subiectul despre ce înseamnă transparența și deciziile asumate a fost unul tranșat în același sens de către cei prezenți: avem nevoie de comunicare și dorința de a înțelege toate implicațiile unui demers arhitectural. 

Le mulțumim tuturor, este un început bun, promitem să fim perseverenți. 

Vom avea o nouă zi de „Marțea Arhitecților” în luna ianuarie 2023, vă anunțăm din timp data exactă.