Prima paginăAnunțuridecembrie 2022 › Vernisajul de deschidere a Anualei de Arhitectură București 2022
9 decembrie 2022 • Evenimente

Vernisajul de deschidere a Anualei de Arhitectură București 2022

Deschiderea Anualei de Arhitectură București 2022 a însemnat o seară  de 3 noiembrie petrecută de sute de oameni într-o clădire incredibilă. Vernisajul de la Muzeul Național Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida care a găzduit opt expoziții a fost un eveniment gândit pentru arhitecți și pentru publicul larg.   

În deschiderea serii au fost prezentate expozițiile de către autorii lor și de către cei direct implicați în organizarea acestora.  Președintele Filialei Teritoriale București a O.A.R., arh. Emil Ivănescu, a vorbit despre platforma de expoziții lansată împreună cu Expohub O.A.R. București și care este gândită pentru publicul larg. Ivănescu a mulțumit partenerilor Anualei de Arhitectură București 2022 care au făcut posibil desfășurarea vernisajului gândit în cadrul Anualei bucureștene: Alumil, Wienerberger, Holcim.

Au fost purtate discuții interesante despre arhitectură, sustenabilitate, tradiții, cultură, plăcinte coapte în cuptoare tradiționale de la Bucium, incluziune, concursuri de soluții și importanța implicării și participării arhitecților în desfășurarea acestora. Au fost discuții despre patrimoniu și educație, despre forturile din jurul Capitalei și cum pot fi acestea valorificate. Au fost făcute planuri pentru viitorul apropiat care pot fi realizate datorită implicării celor care își doresc acest lucru. Prezența arhitecților tineri în număr mare a fost un semnal cât se poate de bun.
Cele opt expoziții vor fi prezente în clădirea din Parcul Carol până la sfârșitul lunii ianuarie 2023. Muzeul Național Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida este un loc în care atunci când vă decideți să mergeți este bine să vă alocați câteva ore. Sunt foarte multe de descoperit și de asimilat. Cei care aveți copii îi puteți lua cu încredere cu voi, vor intra într-o lume fantastic de bogată. 

Le mulțumim sutelor de oameni prezenți la eveniment pentru că au găsit răgazul să treacă pragul muzeului și să fie alături de Anuala de Arhitectură București 2022.