Prima paginăAnunțuridecembrie 2022 › Consultare publică - conformarea construcțiilor pentru securitatea la incendiu
6 decembrie 2022 • Profesional

Consultare publică - conformarea construcțiilor pentru securitatea la incendiu

Grupul de acțiune, coordonat de arh. Olivia Collavini, subordonat Grupului de Lucru  „Legislație, reglementare, regulamente și digitalizare”, cu vicepreședinte arh. Andrei Fenyo, anunță o sesiune de consultare publică cu privire la aplicarea normativelor de specialitate în vederea conformării construcțiilor pentru securitatea la incendiu. 

Obiectivul proiectului (sesiunii de consultare publică) este acela de a centraliza o serie de situații pe care membrii Filialei Teritoriale București a O.A.R. le-au întâmpinat în cadrul practicii profesionale cu interpretări diferite a unor articole de normativ. 

În acest context, vă rugăm să trimiteți la adresa de e-mail a filialei – secretariat@oar-bucuresti.ro -  informațiile pe care le considerați dumneavoastră relevante pentru o eficiență sporită în ceea ce privește aplicarea normativelor de specialitate în vederea conformării construcțiilor pentru securitatea la incendiu. Acestea vor fi centralizate în vederea formulării unei adrese cu scop comun către IGSU. Consultarea publica are loc in perioada 6 – 20 decembrie 2022.

Vă rugăm să luați în considerare și noul normativ P118 aflat în consultare publică, disponibil aici.

Grupul de acțiune are invitați verificatori atestați pe cerința pentru securitatea la incendiu C, care și-au arătat disponibilitatea să se implice în proiect și să ajute la filtrarea informațiilor primite. Răspunsul IGSU va fi publicat prin intermediul Filialei Teritoriale București a O.A.R.

Această acțiune are rolul de a susține specialiștii din domeniu (arhitecți, ingineri și inspectori ISU) în aplicarea unitară a prevederilor normativelor în vigoare.

Foto credit: wall-street.ro