Prima paginăAnunțurioctombrie 2022 › Vizită pe sit pentru construirea primei tabere incluzive din România
10 octombrie 2022 • Profesional

Vizită pe sit pentru construirea primei tabere incluzive din România

Pe 7 octombrie 2022, am fost în localitatea Uricani din județul Hunedoara. Ne-au însoțit arhitecții care și-au dorit să vadă locul în care se va construi prima tabără incluzivă din România. Este vorba de proiectul de arhitectură pentru tabăra „Help Campus” care va rezulta în urma concursul de soluții organizat de către Filiala Teritorială București a O.A.R. și Asociația Help Autism, prin Anuala de Arhitectură București 2022, cu sprijinul ASAR și AMAIS.  

Tabăra va fi construită pe o suprafață de 13.517 metri pătrați și va fi un centru educațional care va găzdui atât copii cu minți aparte, cât și copii normali.

Arhitecții care au mers pe sit au înțeles cât de important este să acceptăm că există copii cu minți aparte și că toleranța și exprimarea emoțiilor sunt principii de la care nu putem face rabat.

Daniela Bololoi (președintele Asociația Help Autism), prezentă la vizită, a vorbit despre nevoia copiilor aparte de a fi integrați într-un anumit fel de societate, care să îi accepte și să îi integreze, societate care trebuie să înțeleagă că poți trăi cea mai faină cursă de alergat lângă prietenul tău care este în scaun cu rotile.

Terenul din Uricani unde va fi construită tabăra este spațiul în care te integrezi fără să îți dai seama, mai ales datorită generozității a tot ceea ce te înconjoară: de la munții împăduriți care înconjoară locul, la râul care delimitează proprietatea, la vecinul care a împărțit pere celor prezenți, la oamenii din sat care știu să aprecieze tot ceea ce îi înconjoară.

Este o comunitate cu oameni gospodari care au tot timpul ceva de făcut: culeg fan, strâng fructe de pădure și ciuperci, cresc animale, cultivă cele necesare traiului zilnic.

Asociația Help Autism – beneficiarului proiectului care va rezulta în urma desemnării câștigătorului concursului de soluții - are o comunitate de peste 700 de familii care au copii cu minți aparte. Sunt familii unite, care cred în puterea pe care o au împreună și care știu că pot schimba lumea.

Vă reamintim că data limită până la care pot fi trimise întrebări pentru Runda 1 este 14 octombrie 2022.

Găsiți detaliile concursului de soluții prin accesarea linkului

https://concurs.oar-bucuresti.ro/tabara-help-campus/