Prima paginăAnunțurioctombrie 2022 › UN AN. PRIMUL AN - MODEL /VOCABULAR /INSTRUMENTE – la Expohub OAR București
10 octombrie 2022 • Evenimente

UN AN. PRIMUL AN - MODEL /VOCABULAR /INSTRUMENTE – la Expohub OAR București

În perioada 13-26 octombrie 2022, la Expohub OAR București din strada Sf. Constantin nr. 32 va fi găzduită expoziția „UN AN. PRIMUL AN - MODEL /VOCABULAR /INSTRUMENTE”. Autorii expoziției sunt lect. dr. arh. Alexandru Călin, asist. dr. arh. Bogdan Mihăilă, drd. arh. Vlad Olaru și Grupa 11 UAUIM.

Vernisajul va avea loc joi, 13 octombrie 2022, de la ora 18,00, la sediul Filialei Teritoriale București a O.A.R. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 13.10.2022 – 26.10.2022.


Despre expoziție

Anul I este, la Facultatea de Arhitectură, intervalul de studiu în care se învață alfabetul, vocabularul de bază. Studiul este bazat, în mare măsură, pe lectură: ritmuri, sisteme și principii care pot configura un posibil alfabet, dar și a unor clădiri și proiecte care, prin valoarea lor, au darul de a arăta ceea ce devine esențial. În acest sens este un timp privilegiat, al lecturii și dezvoltării unei minime capacități de interpretare.

Ilustrăm câteva teme, asocieri, noțiuni și principii care au călăuzit acest parcurs de studiu:

Model și mentor. Exemplaritate / Precedent și transformare/ Reținere și rigoare / Spațiu și ordine spațială / Construcție și materialitate / Arhetip și artefact / Desenul cu semnificație / Continuitate și întreg.

Veți putea găsi expuse: desene de mână, panouri printate, machete și fragmente de machetă.