Prima paginăAnunțurimai 2022 › Apel pentru amendamente la CATUC
2 mai 2022 • Profesional

Apel pentru amendamente la CATUC

Dragi colegi,

Pentru a fi relevanți în perioada de consultare publică privind proiectul de Cod legislativ elaborat de Ministerul Dezvoltării pentru mediul de construcții, urbanism și amenajarea teritoriului(CATUC), aflat acum în consultare publică și pentru a putea trimite ministerului un document cât mai cuprinzător pentru profesia noastră, vă invităm să realizăm împreună un pachet de amendamente. Acestea vor fi trimise oficial către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. 

Pentru reușita demersului, am inițiat această pagină de colectare de idei și de amendamente.

Codul reprezintă un moment major pentru profesia noastră și pentru industria de construcții. Codul va înlocui cele 10 legi în vigoare care au o vechime de 30 de ani.

În comunicatul de presă al instituției, ministrul a anunțat că, din cele 10 legi în vigoare, 5 vor fi eliminate și 5 vor fi modificate și introduse în noul Cod al Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor. După consultare publică, Codul va fi adoptat de Guvern și trimis Parlamentului. Proiectul reprezintă o reformă asumată de România în Planul Național de Redresare și Reziliență. Parlamentul va trebui să ia o decizie la începutul anului 2023.

Codul va introduce, alături de alte prevederi, digitalizare la toate palierele de proceduri, inclusiv eliberarea de certificate de urbanism, autorizații de construcții, avize și alte documente, micșorând timpii de așteptare.

Pentru acest apel de amendamente, vom realiza și un eveniment public online, care va avea loc vineri, 13 mai, între orele 17:00 - 19:00, pe Zoom. În cadrul întâlnirii vor fi detaliate materialele strânse și vor fi  sintetizate concluziile. 

Concluziile vor fi trimise către MDLPA din partea întregului grup de arhitecți care vor participa la acțiune.

Arh. Emil Ivănescu
Președinte OAR București

Program

Lansare apel la idei, opinii, amendamente: 3 mai - 11 mai 2022

Eveniment public: 13 mai 2022. Locul și ora vor fi anunțate din timp.

Trimitem pachetul complet cu amendamente către minister: 15 mai 2022

Dată limita oficială până la care se trimit amendamente: 16 mai 2022

Formular transmitere amendamente: https://forms.gle/QjQYmMpS36j9UZTDA


Fișiere atașate: