Prima paginăAnunțurioctombrie 2021 › BRICK AWARD 22: Acestea sunt cele 50 de proiecte nominalizate
19 octombrie 2021 • Evenimente

BRICK AWARD 22: Acestea sunt cele 50 de proiecte nominalizate

Un număr record de 789 de proiecte din 53 de țări s-au înscris la Brick Award 22. Cea de-a zecea ediție înregistrează cele mai multe proiecte înscrise din istoria competiției, demonstrând astfel popularitatea acestui concurs la nivel internațional. Cele 50 de proiecte nominalizare pentru câștigarea premiilor au fost selectate în vara aceasta de către juriul format din cinci specialiști din domeniu.

Proiectele participante sunt înscrise în una din cele cinci categorii de concurs, în cadrul fiecăreia fiind acordat un premiu. În plus, unul dintre cele 5 proiecte câștigătoare va primi Marele Premiu Brick Award 22. Câștigătorii celor cinci categorii „Rezidențial unifamilial”, „Rezidențial multifamilial”, „Clădiri publice – spații de birouri”, „Clădiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sănătate sau proiecte de infrastructură” și „Soluții speciale” alături de marele câștigător vor fi desemnați în cadrul ceremoniei oficiale Brick Award ce va avea loc la Viena în iunie 2022.

Un procent mare de proiecte vine din Europa , astfel 35 din cele 50 de proiecte nominalizate au fost înscrise de arhitecți europeni, și doar 12 birouri de arhitectură din Asia și 4 proiecte în America Latină.

„Accentual rămâne și anul acesta pe construcțiile eficiente din punct de vedere al resurselor. Acest lucru înseamnă că sunt premiate atât structurile inovatoare, cât și cele construite în mod tradițional cu materiale locale și tehnici meșteșugărești. Reutilizarea este la fel de importantă ca integrarea inovativă a materialelor ceramice în proiectele de construcție. Această abordare ne-a demonstrat de-a lungul timpului că generează rezultate memorabile. Ponderea diferitelor categorii este destul de echilibrată, arătând că materialele ceramice pot fi integrate în toate elementele unei construcții” explică Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG.

Pe scurt, cele 50 de proiecte sunt nominalizate în cele cinci categorii de concurs astfel:

Toate cele 50 de proiecte nominalizate pot fi vizualizate AICI.

Câștigătorii vor fi desemnați de juriul format din cinci arhitecți recunoscuți la nivel internațional: Ingrid van der Heijden / Olanda, arhitect și membru fondator al asociației Civic Architects, Jesper Gottlieb / Danemarca, arhitect și membru fondator al asociației Gottfried Paludan Architects, Tina Grecoric / Slovenia, arhitect și membru fondator al asociației Dekleva Gregoric Architects, Wilfried Kuehn / Germania, arhitect și membru fondator al asociației Kuehn Malvezzi, Brigitte Shim / Canada, arhitect și membru fondator al asociației Shim-Sutcliffe Architects din Toronto.

Toate proiectele vor fi publicate în Albumul Brick în vara anului 2022. Mai multe informații despre Brick Award puteți afla aici.