Prima paginăAnunțurioctombrie 2021 › Reminder - Cotizația de membru O.A.R. pentru anul 2021
19 octombrie 2021 • Agenda O.A.R. București

Reminder - Cotizația de membru O.A.R. pentru anul 2021

Acest mesaj se adresează NUMAI membrilor care NU au achitat cotizația pe anul 2021

Vă reamintim că începând cu data de 01 noiembrie 2021 dreptul de semnătură al membrilor O.A.R. care NU au achitat cotizația pe anul 2021 se suspendă - conform prevederilor Legii 184/2001, republicată. 

Ultima zi de încasare a cotizației pentru anul 2021 fără penalizări este duminică 31 octombrie 2021.

Membrii filialei își pot verifica situația cotizației accesând site-ul filialei www.oar-bucuresti.ro - pagina principală, rubrica Profesie, Tabloul Teritorial București.

Reluarea dreptului de semnătură suspendat pentru întârzierea la plata cotizației mai mult de de 6 luni (termen maxim de 30 aprilie al fiecărui an) se face, conform Hotărârii O.A.R. nr. 1047 din 30.05.2005, prin achitarea cotizației restante și a taxei de reluare a dreptului de semnătură în valoare de 200 RON, conform documentului atașat.

Conform Hotărârii O.A.R. nr. 1047 din 30.05.2005, valorile taxei de înscriere, a taxei de reluare a dreptului de semnătură suspendat pentru neplata cotizației și a cotizațiilor anuale sunt următoarele:

- Taxa de înscriere în O.A.R. este de 400 lei RON pentru toate categoriile și se plătește o singură dată, la înscriere.

- Taxa de reluare a dreptului de semnătură ca urmare a suspendării acestuia pentru neplata fără justificare a cotizației timp de 6 luni este de 200 lei RON.

- Cotizația pentru toate categoriile de membri ai O.A.R. se plătește o dată pe an și este în funcție de data la care se face plata cotizației anuale după cum urmează:  

În această perioadă plata cotizației se poate face după cum urmează:

online prin SIOAR la rubrica „Cotizații și taxe” – „Gestionează plăți”.

prin transfer bancar cu respectarea următoarelor condiții:

Datele solicitate sunt necesare pentru identificarea plătitorului. În cazul în care datele solicitate sunt incomplete sau greșite, sau dacă folosiți alt cont, plata cotizației nu va fi înregistrată în evidența Filialei București.

Pentru a veni în sprijinul acelora care nu pot folosi plata online, Filiala București a inițiat serviciul de permanență accesibil la sediul din str. Sf. Constantin nr.32  de luni până joi între orele 10:00 – 16:00 și vineri între orele 10:00 ­ 14:30. În timpul programului anunțat plata cotizației se poate face direct la casieria Filialei București cu cadrul personal (POS) sau numerar. Deoarece filiala dorește să împiedice răspândirea infecției Covid 19 și să protejeze sănătatea arhitecților și a salariaților, în această perioadă adresăm membrilor rugămintea de a apela cât mai puțin la plata directă.        

Arhitecții și conductorii arhitecți cu drept de semnătură și având cotizația achitată la zi beneficiază gratuit de asigurare profesională (7500 € limita răspunderii pe perioada asigurată și pe eveniment pentru arhitecți și 4500 € limita răspunderii pe perioada asigurată și pe eveniment pentru conductori arhitecți) și de posibilitatea extinderii contra-cost a asigurării pe proiect, la cerere, în aceleași condiții negociate pentru asigurarea de bază.

Vă reamintim că și în acest an O.A.R. București, dorind să ajute părinții arhitecți, suportă din fonduri extrabugetare, la cerere, cotizația părintelui aflat în concediu, conform procedurii descrise în documentul anexat. 

Acest mesaj se adresează NUMAI membrilor care NU au achitat cotizația pe anul 2021


Fișiere atașate: