Prima paginăAnunțurinoiembrie 2020 › Conferința „Împreună pentru Tranziție Ecologică”
11 noiembrie 2020 • Evenimente

Conferința „Împreună pentru Tranziție Ecologică”

Discuția va porni de la Carta "Cetățenii și Orașul în Tranziție Ecologică” care este un rezultat al atelierelor de lucru organizate în 2019 și 2020 în București, la care au participat o serie de inițiative, proiecte și grupuri locale. Cele 10 principii și direcții de acțiune ale Cartei vor constitui prilejul pentru o discuție despre cum, unde, cu cine și prin ce mijloace se poate produce în București o schimbare sistemică bazată pe tranziția ecologică.

https://cote.t-web.ro

Discuția va putea fi urmărită Joi 12 Noiembrie de la ora 18.00 LIVE pe pagina de Facebook a Filialei București a Ordinului Arhitecților din România.

Invitați:

𝐈𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐙𝐚𝐦𝐟𝐢𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮 este activist pentru drepturile omului din 2007. A militat de-a lungul anilor pentru bună guvernare, participare publică și libertate de exprimare. Din 2013 este implicată în cauza locuirii pentru persoanele defavorizate și militează pentru orașe inclusive și politici de locuire socială. În 2018 a obținut titlul de Doctor la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială cu o teză despre evacuările din București.

𝐅𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐈𝐞𝐧𝐜𝐮𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮-𝐏𝐨𝐩𝐨𝐯𝐢𝐜𝐢 este director al Asociației Greenitiative și coordonator de evenimente la Centrul Green Mogo, una dintre cele mai verzi clădiri publice din România, inițiatoare a Platformei Școli verzi și co-autor al programei și auxiliarelor didactice pentru opționalul Eco educație pentru Școli verzi. Activitatea ei a fost recompensată cu Women of Courage Award de către Ambasada SUA la București și cu Roger Léron Award de către FEDARENE, Federația Europeană a Agențiilor și Regiunilor pentru Energie și Mediu. În 2011 a participat la prestigiosul program al Departamentului de Stat International Visitor Leadership Program, secțiunea dedicată schimbării climei și energiei curate.

𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭̦ 𝐁𝐚𝐝𝐢𝐜𝐚̆ este președintele ”Institutului de Cercetare în Permacultură din Romania”, co-fondator al hubului national ”Transition Towns” și coordonatorul rețelei de grădini urbane Comunitare ”Grădinescu”.

Moderatori:
Vera Marin (arhitect), Alex Axinte (arhitect).

Program:
18.00 – 18.45 Prezentări invitați
18.45 – 19.30 Discuție moderată
19.30 – 19.45 Q&A public

Discuția este organizată în cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti 2020, cu sprijinul Filialei București a Ordinului Arhitecților din România.