Prima paginăAnunțuri septembrie 2020 Vă invităm să cunoașteți membrii juriilor Anualei de Arhitectură București 2020 - arh. Nathalie Schwer
12 septembrie 2020 • Evenimente

Vă invităm să cunoașteți membrii juriilor Anualei de Arhitectură București 2020 - arh. Nathalie Schwer

Originară din Copenhaga, Nathalie Schwer a fost încă din copilărie un spirit nomad călătorind între multe locuri ale lumii. A studiat arhitectură de interior în Barcelona, specializare pe care a urmat-o, ulterior, și la New York. Deși, recent, s-a restabilit în orașul ei natal, și-a păstrat același cult al călătoriei, definitivând proiecte la  Milano, Paris, Londra sau oriunde i se oferă o provocare. “Dintotdeauna mi-a placut să călătoresc. Tatăl meu este irlandez, dar familia a stat pentru o perioadă în Africa de Sud, așa că am explorat mereu lumea. Și astfel mi-am dat seama că să îți practici pasiunea în atat de multe locuri și să cunoști o mulțime de frumuseți și de caractere, de oameni talentați este chiar ceea ce-mi doresc.”, declară artista. “Apartamentul meu din Copenhaga e plin de lucruri frumoase, unele noi, altele vechi, care mă fac să mă simt fericită și, în același timp, dăruită cu un temei. Și tocmai pentru că mă mișc între atâtea spații, mă aflu în atâtea călătorii, este important pentru mine să am locul meu, în care mă regăsesc, să redescopăr solul în care-mi înfig picioarele așa cum o plantă își împământează rădăcinile. Asta mă ajută să-mi regăsesc echilibrul, îmi dă din nou vigoare.”

Chiar dacă a studiat arhitectura de interior, și-a dat seama destul de repede că, personal, nu își poate propune să urmeze regulile precise și stricte ale arhitecturii. “Prefer să mă adresez unei munci mai creative, mai abstracte. Iubesc mult arhitectura și o apreciez, dar trebuie să recunosc că mă bucură într-un fel mai deplin diferitele libertăți pe care mi le pot lua în styling. Arhitectura te obligă să respecți multe reguli, în timp ce stylingul îmi oferă, cumva, senzația că nu există limite și că pot atinge, creand, orice grad de libertate îmi doresc.”

Recunoscută prin estetica practicată, unică și mereu proaspătă, opera Nathaliei depășește categoria încadrării în trendurile și tendințele gustului actual  – s-a străduit să exploreze și să provoace experiența și percepția comună a spațiului. Poate de aceea, printre clienții ei se numără Borsen Pleasure, Zara Home, Bang & Olufsen, Georg Jensen, ELLE Decoration, Kinfolk & Cereal Magazine.