Prima paginăAnunțuriiunie 2020 › Lansarea concursului internațional de soluții „Centrul Integrat de Transplant Cluj-Napoca”
2 iunie 2020 • Profesional

Lansarea concursului internațional de soluții „Centrul Integrat de Transplant Cluj-Napoca”

Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecților din România și Consiliul Județean Cluj au bucuria de a anunța lansarea Concursului Internațional de Soluții ”Centrul Integrat de Transplant Cluj-Napoca”.

Scopul acestui concurs este de a selecționa, în vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună soluție pentru un Centru Integrat de Transplant, situat în zona centrală a Municipiului Cluj-Napoca, în cadrul Ansamblului Clinicilor Universitare.

Centrul Integrat de Transplant va face parte din structura Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. Proiectul are un puternic caracter inovator, urmărind realizarea primului centru de transplant din țară care acomodează toate facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: transplant de cord, transplant de plămân, transplant hepatic și transplant renal.

Proiectul Centrului Integrat de Transplant își propune să ofere un exemplu de bune practici, atât în ceea ce privește arhitectura medicală, cât și în ceea ce privește inserția unui volum de arhitectură contemporană într-un sit istoric, eterogen.

Autoritatea contractantă este Consiliul Județean Cluj, proprietarul terenului și beneficiarul rezultatelor concursului.

Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din România (OAR) în parteneriat cu Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecților din România (OAR-T), în conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internaționale a Arhitecților – UIA - și prevederile Recomandărilor Internaționale pentru Concursuri de Arhitectură și Urbanism adoptate în Conferința Generală UNESCO din 1956, revizuită în data de 27 noiembrie 1978, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică.

Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Informații complete despre concurs sunt disponibile în Comunicatul de presă atașat, precum și pe site-ul Ordinului, în limbile română și engleză:

https://www.oar.archi/ro/concursuri/centrul-integrat-de-transplant-cluj-napoca

https://www.oar.archi/en/concursuri/cluj-napoca-comprehensive-transplant-centre

Cu respect,

Ana Munteanu - Popa
Consilier Comunicare & PR


Ordinul Arhitecților din România
str. Arthur Verona, Pictor nr.19
010312, București, România
tel/fax: 021 317 26 34, 0728 872 150
e-mail: office@oar.archi
www.oar.archi