Prima paginăAnunțuriaugust 2019 › Invitație Festivalul Awake și tabăra de creație Artdoor 15-18 august, Gornești Castelul Teleki
9 august 2019 • Evenimente

Invitație Festivalul Awake și tabăra de creație Artdoor 15-18 august, Gornești Castelul Teleki

Vrem să vă aducem aminte că săptămâna viitoare, din 15 în 18 august, începe în grădina castelului Gornești festivalul Awake și tabăra de creație Artdoor, care anul acesta a fost dedicată arhitecților.

Proiectul acțiunii este finanțat de Ordinul Arhitecților din taxa de timbru de arhitectură.

Programul cuprinde premierea a două lucrări cu suma necesară execuției, o întâlnire a membrilor filialei cu juriul, câștigătorii concursului și arhitecți cu rol de conducere în activitatea asociației și un discurs despre arhitectură și rolul ei în spațiul public în cadrul platformei Feed your mind din festival. 

După deliberare, juriul a decis câștigătorii concursului. Am considerat că se pot acorda două premii și o mențiune:

- premiul 1 - arh. Ruxandra Neagos, arh Simona Abagiu cu lucrarea The Looped

- premiul 2 - arh. Giuseppe Vultaggio, arh Cerasella Preotescu, arh Juliette Antoni cu lucrarea Camera printre nori

- mențiune - arh. Sabin Dimitriu, arh Claudia Voinea cu lucrarea The Door.

Trebuie să menționăm că Ruxandra Neagos este membra filialei noastre. Ea este stagiar și lucrează în Bucuresti. Și, de asemenea, trebuie să menționăm că, din păcate, colectivul care a primit premiul 2 nu poate participa la tabără și nu va avea instalația expusă. Acest lucru l-am aflat ieri, în 8 august!

 Lucrările vor fi expuse pe parcursul festivalului în grădina castelului. Pentru întâlnirea cu membrii filialei Mureș, vă invităm vineri, 16 august  la ora 10:00 la o cafea și un croissant la cafeneaua 112 din str George Enescu nr 2. Vor fi de față pentru o discuție informală arh. Anamaria Zahariade - vicepreședinte OAR Național, arh. Oana Simionescu - trezorier OAR Național, arh. Emil Ivănescu - președintele OAR București, arh Kim Attila - comisarul României la Bienala de la Veneția, și câștigătorii concursului.

Vă invităm să participați vineri la acest eveniment și să vizitați domeniul Teleki pentru a înțelege fenomenul Awake/artdoor și de ce arta și arhitectura sunt binevenite în acest cadru.

Programul festivalului și evenimentele colaterale le găsiți pe pagina Awake/Artdoor festival(https://artdoor.awakefestival.ro/).

arh Angela Kovacs

Ordinul Arhitecților din România Filiala Mureș
str.Aurel Filimon, nr.19/A cam.605
540035, jud.Mureș, Tîrgu Mureș
tel/fax:0265.266908, 0745843141