Prima paginăAnunțuriiunie 2019 › Street Delivery 2019 - Poezia e în stradă
13 iunie 2019 • Evenimente

Street Delivery 2019 - Poezia e în stradă

Mai sunt 2 zile și începe Street Delivery 2019 - Poezia e în stradă 📢.   

Ordinul Arhitecților din România și Fundația Cărturești au bucuria de a vă invita, vineri, 14 iunie,  de la ora 17:30, în grădina Casei Mincu, sediul OAR,  la deschiderea celei de-a 14-a ediții Street Delivery!

Ce-are PUZ-ul cu Poezia? Atelierele de arhitectură cu versurile? Și rimele ascunse printre obiectele din arhiva MȚR cu orașul?

Timp de trei zile, între 14 și 16 iunie, strada Arthur Verona devine o metaforă urbană pentru proiectele care își propun să găsească rima Bucureștiului: proiecte pentru un oraș mai prietenos, instalații, ateliere, dezbateri, filme, concerte și artă stradală.   
Pentru Ordinul Arhitecților din România, Street Delivery rămâne un proiect cu o miză de lungă durată: (re)învățarea unei bune locuiri a orașului.

Dorothee Hasnaș, curator OAR, prezintă o mică parte dintre proiectele susținute de OAR la această ediție: „Sâmbătă, de la 18:00, la Casa Mincu, Muzeul Țăranului Român va lansa #RețelelePrivirii - prima platformă participativă dedicată unei arhive muzeale din România. Carla Schoppel ni se va alătura cu o expoziție de colaje - Schoppel Cut, o poezie vizuală în care undo a mistake e de prisos. Iar alături de cunoscutul grafician Ovidiu Hrin organizăm Atelierul de Caligrafie „De la formal la gestual”.

În cele trei zile, Casa Mincu, sediul OAR, își va deschide porțile pentru a lăsa poezia unei case istorice să coboare în stradă cu toate secretele ei. Pe stradă, mai multe proiecte susținute de Ordinul Arhitecților vor readuce poeticul în cotidian prin arhitectură, tehnologie și meșteșug. 

Anexat, comunicatul de presă cu mai multe detalii legate de ediția de anul acesta.

Vă așteptăm cu drag!
--
Street Delivery 2019 — Poezia e în stradă! este un eveniment organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, co-finanțat prin #TimbrulDeArhitectură. Identitatea vizuală a ediției cu numărul 14 este semnată de Bianca Dumitrașcu, artist vizual & designer de litere.

Street Delivery 2019 se desfășoară succesiv în 9 orașe, pe parcursul a 4 luni. Se creează astfel un traseu pentru cei interesați să descopere formele pe care ideile pentru un oraș mai bun le iau în spații mentale diferite: București: 14-16 iunie | Iași: 14-16 iunie | Baia-Mare: 28-30 iunie | Cluj-Napoca: 13-14 iulie | Oradea: 26-28 iulie | Bacău: 2-4 august | Sibiu: 9-11 august | Craiova: 6-8 septembrie | Timișoara: 13-15 septembrie.

--
Contact de Presă:

Iulia CUCU
e-mail: comunicare@oar.archi

Ordinul Arhitecților din România
str. Arthur Verona, Pictor nr.19
010312, București, România
tel/fax: 021 317 26 34, 0728 872 150
e-mail: comunicare@oar.archi
www.oar.archi


Fișiere atașate: