Prima paginăAnunțuriiunie 2019 › Lansare Noul Site al Filialei București a OAR
13 iunie 2019 • Agenda O.A.R. București

Lansare Noul Site al Filialei București a OAR

Dragi colegi,

Avem bucuria să lansăm noul site OAR București, upgradat, cu o nouă imagine, cu aplicații noi, direcționate către arhitecți, dar și către interesul publicului larg. Noul site OAR București este primul site din țară bilingv  răspunzând atât exigențelor arhitecților din București, dar și din diaspora. Site-ul păstrează arhivele și informațiile site-ului vechi, dar le repoziționează, le grupează și  construiește mai departe aplicații noi, unele, momentan în lucru, dar care definesc strategia OAR București în perioada următoare: seturi de programe construite în sprijinul arhitectului, cu  implicarea membrilor în activitatea  din filială. În același timp, site-ul dorește să surprindă și interesul cetățeanului asupra  profesiei noastre și asupra disciplinei.

Câteva secțiuni noi aduc informații suplimentare despre activitatea OAR București în ultima perioadă. Capitolul „Parteneriate” expune partenerii și parteneriatele instituționale realizate în noul mandat început în anul 2018 și până astăzi: dintre acestea, exemplificăm, protocolul de colaborare între Primăria Municipiului București și OAR București, votat de către consilierii Primăriei Capitalei și semnat de către conducerea primăriei; protocolul oficial de colaborare cu UAUIM și cu Uniunea Arhitecților din România, certifică de fapt, pentru prima oară, în mod oficial, relațiile bune și de colaborare care au existat în trecut și care se derulează în prezent. De asemenea, prin site, dorim să implementăm  două aplicații on-line total inovative pentru breasla noastră și care poartă marca OAR București: platforma pentru lucru pe legislație, un proiect în parteneriat OARB și  Code for Romania, pentru care doresc să-i mulțumesc colegului meu Andrei Fenyo, vicepreședinte OARB cu legislația. O noutate absolută, implementarea primei Burse de Joburi de Arhitectură din România, este un proiect promis din campanie, și acum pregătit pentru implementare în cadrul Anualei de Arhitectură București 2019. De asemenea, capitolul „Concursuri” s-a îmbogățit în doar un an de zile de nou mandat, cu trei concursuri: două concursuri finalizate cu brio și deja construite, realizate cu promotori privați, și al treilea, extrem de ambițios, realizat pentru Ministerul de Externe din România, în parteneriat cu OAR Național. Aceste concursuri, vor fi urmate, până la sfârșitul anului, de încă trei competiții. Pentru acestea doresc să mulțumesc doamnei Ana Maria Zahariade, vicepreședinte cu Concursurile la OARB precum și echipei sale. Alături,  doresc să-l nominalizez pe Cătălin Berescu pentru sprijinul acordat în organizarea concursului cu MAE.  La capitolul cursuri, doresc să menționez efortul lui Ana Maria Goilav, vicepreședintele cu profesionalul, pentru realizarea cursurilor cu un număr foarte mare de participanți (200 arhitecți per curs).

La final, doresc să mulțumesc echipei de arhitecți din Consiliul Teritorial și Colegiul Director al OARB pentru sfaturile foarte utile, și, în mod direct, Irinei Meliță, care, în calitatea de vicepreședinte cu comunicarea, a contribuit la buna implementare a acestei acțiuni. De asemenea lui  Valentin Ungureanu cel care a realizat efectiv întreaga transformare a site-ului.

În partea dreaptă sus a ecranului, după, „search” și „ro/en” aveți un simbol pentru „redo”. Până în luna septembrie, inclusiv, acest buton va funcționa și va readuce vechiul site, în cazul în care cel nou, poate părea mai dificil de folosit.  În acest context, vă invităm să folosiți noul site și orice problemă sau aspect pe care doriți să-l îmbunătățiți sau vă nemulțumește vă rugăm să îl semnalați și să ne scrieți la adresa secretariat@oar-bucuresti.ro .

Vă mulțumim

Arh. Emil Ivănescu
Președinte OAR București