Prima paginăAnunțurimai 2019 › Invitație Forum Moldova Reper 2030, ediția a V-a, Bacău-Tescani, 7-9 iunie 2019
30 mai 2019 • Evenimente

Invitație Forum Moldova Reper 2030, ediția a V-a, Bacău-Tescani, 7-9 iunie 2019

Filiala Bacău-Neamț a Ordinului Arhitecților din România are plăcerea de a vă invita să participați la cea de-a cincea editie a Forumului Zonal de Arhitectură și Urbanism "MOLDOVA REPER 2030", în perioada 7-9 iunie 2019.

Tema acestei editii este provocata de Festivalul” Theaterstock” care a avut loc intr-o sigura editie, la Bacau, timp de 16 zile, in luna august 2015, cu un succes care inca trezeste nostalgii. Evenimentul, neconventional, s-a desfasurat nu numai in institutiile publice de spectacol dar a utilizat intreg potentialul urban, depasindu-l ca oferta. S-a nascut astfel necesitatea de dezbatere asupra valentelor spatiului public, definit inca sau nu topopografic, al utilizarii actuale de catre public sau al proprietatii.

La fel ca in editiile anterioare, forumul va avea trei sesiuni, iar la fiecare din ele vor conferentia arhitecti din Romania, Republica Moldova si Cernauti, precum si invitati din administratie, oameni de cultura.

Sesiunea I Spatiul public purtator al valorilor sociale, culturale locale si a valorilor civile ale comunitatii, pastrate si pierdute. Pentru o mai mare apropiere de provocare, prima sesiune de conferinte se va desfasura la Teatrul dramatic Bacovia Bacau si  va utiliza limbajul teatral, scena fiind amenajata ca un spatiu public (scenografie, ambianta sonora) in care se intalnesc moderatorul si  referentii primei sesiuni. Prima prezentare  va fi o abordare generala a temei, spatiul public fiind o notiune care ridica dificultati de interpretare prin aria foarte larga de interpretari.

Sesiunea a II-a  Criza spatiilor publice, viziuni de perspectiva Acapararea privata, a Statului sau a persoanelor fizice, dupa 1989, a spatiilor publice in Romania, a creat criza acestor spatii. Putem remedia aceasta situatie? Nuantata  relatiilor dintre spatiul public, spatiul privat si spatiile intermediare

Sesiunea a III-a Spatii publice noi, reabilitate sau ”castigate” Prezentarea de studii de caz. 


In vederea participarii la eveniment si pentru detalii suplimentare, va rugam sa accesati www.moldovareper2030.com, sectiunea INSCRIERE (http://www.moldovareper2030.ro/inscriere/).

Programul pe scurt:

vineri  7 iunie 2019 BACAU
    TEATRUL BACOVIA 

    HOTEL DECEBAL 

        ora 19.30 CINA    

sâmbătă 8 iunie 2019 TESCANI 

    ora 9.30  DEPLASAREA CU AUTOCARUL LA TESCANI

    CASA MEMORIALA "ROSETTI TESCANU-GEORGE ENESCU

In zilele urmatoare veti primi programul detaliat. Va invitam sa urmariti si site-ul evenimentului, www.moldovareper2030.com, in curs de actualizare

Vă așteptăm cu drag!

arh. Liliana BÂRGU,
Președinte Filiala Teritorială Bacău-Neamț a O.A.R

str. 9 Mai nr.7
Bacău, jud. Bacău
T: +40 (0) 234 522 124
F: +40 (0) 334 815 195
E: office@oarbcnt.ro