Prima paginăAnunțuriiunie 2018 › 10 iunie 2018 Ziua Mondială Art Nouveau, Institutul Național al Patrimoniului
7 iunie 2018 • Evenimente

10 iunie 2018 Ziua Mondială Art Nouveau, Institutul Național al Patrimoniului

Stimați colegi,

Transmitem, în atașament, programul evenimentului organizat de Institutul Național al Patrimoniului în zilele de 9 și 10 iunie 2018 cu ocazia Zilei Mondiale Art Nouveau (ZAN).

Cu stimă,

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

-------------------------

În 2018, Institutul Național al Patrimoniului continuă demersurile începute în 2017 cu organizarea primelor evenimente sub cupola Zilei Mondiale Art Nouveau (ZAN), propunând mai multe activități pe parcursul weekendului 9-10 iunie 2018.

Tema de anul acesta, stabilită de Rețeaua Art Nouveau, este „Arhitectul meu Art Nouveau preferat” iar în jurul acesteia se vor organiza diverse evenimente la nivel european.

În România, Institutul Național al Patrimoniului (INP) organizează 14 tururi ghidate gratuite de arhitectură Art Nouveau în Constanța, Târgu Mureș și Timișoara, găzduind, de asemenea, conferința internațională „Conservarea și reactivarea patrimoniului construit”, corelată cu includerea Cazinoului din Constanța în programul Europa Nostra „7 Most Endangered(7ME).

În Constanța va avea loc și prima itinerare a expoziției în aer liber „Waves of Art Nouveau. Architecture in the Danube Region”, eveniment sincron în cele 8 țări ale proiectului.

Evenimentele organizate cu prilejul ZAN fac parte din proiectul european “Sustainable protection and promotion of Art Nouveau in the Danube Region” care își propune să întărească protecția, conservarea și promovarea patrimoniului construit Art Nouveau în zonele urbane ale regiunii Dunării, proiect în care INP este partener de specialitate.

Găsiți, vă rog, programul complet al evenimentelor și informații detaliate despre Ziua Mondială Art Nouveau în comunicatul de presă atașat. Ne-am bucura dacă ați disemina aceste informații și vă stăm la dispoziție pentru interviuri și detalii suplimentare pe această temă

Vă mulțumesc.

Cu deosebită considerație,

Raluca Marțiș
comunicare

Institutul Național al Patrimoniului / National Institute of Heritage
Str. Ienăchiță Văcărescu nr. 16, Sect. 4, București, România
Mobil: +40-722-673.475
www.patrimoniu.gov.ro


Fișiere atașate: