Prima paginăAnunțuridecembrie 2017 › Premiul European pentru Spațiul Public Urban lansează apelul de înscrieri pentru ediția 2018
7 decembrie 2017 • Profesional

Premiul European pentru Spațiul Public Urban lansează apelul de înscrieri pentru ediția 2018

Stimați colegi,

Transmitem anunțul privind lansarea apelului pentru Premiul European pentru Spațiul Public Urban - ediția 2018.

Cu stimă,

07 decembrie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

----------------------

Doamna/Domnule Arhitect,

Premiul European pentru Spatiul Public Urban lanseaza apelul de inscrieri pentru editia 2018.

Concursul este bienal, fiind organizat de sapte institutii europene: Centrul de Cultura Contemporana din Barcelona, Muzeul German al Arhitecturii din Frankfurt, Muzeul Arhitecturii Finlandeze din Helsinki, Fundatia pentru Arhitectura (AF) din Londra, Muzeul Arhitecturii si Designului din Ljubljana, Orasul Arhitecturii si Patrimoniului din Paris si Centrul Arhitecturii din Viena. Scopul acestuia este recunoasterea si incurajarea proiectelor de restaurare a spatiului public din orasele europene si protejarea acestuia.

Avand in vedere provocarile cu care se confrunta in prezent lumea din ce in ce mai urbanizata, protejarea modelului european al orasului este mai necesara ca oricand.  In conditiile unei extinderi urbane fara precedent, a schimbarilor climatice determinate in mare masura de mobilitatea urbana rezultanta si a accentuarii fracturilor sociale  din cadrul oraselor, spatiul public continua sa reprezinte cel mai bun teren de abordare a principalelor probleme ce deriva din fenomenul urban.  

Premiul este onorific si se acorda in comun atat autorilor, cat si promotorilor proiectelor selectate. Proiectele premiate primesc o placa onorifica, iar cele selectate pentru Mentiunea speciala primesc o diploma. Lucrarile castigatoare, cele care primesc Mentiunea speciala si cele finaliste vor fi publicate in Arhiva Premiului si ar putea fi expuse intr-o expozitie itineranta de prezentare a Premiului 2018.

CALENDAR

15 ianuarie-21 februarie 2018: Inregistrarea online a proiectelor pe site-ul www.publicspace.org

20 martie-12 aprilie 2018: Evaluarea online a proiectelor de catre membrii juriului

18-19 aprilie 2018: Reuniunea juriului

iunie 2018: Anuntarea rezultatelor in cadrul unei festivitati de premiere la Centrul de Cultura Contemporana din Barcelona.

CONDITII DE PARTICIPARE

Pot fi inscrise in concurs, de catre autorii sau promotorii lor, proiectele care creeaza, restaureaza si optimizeaza spatiul public, realizate in zona geografica a Consiliului Europei in 2016 si 2017. Intrucat unele proiecte de urbanism necesita o perioada de timp mai indelungata pentru a fi terminate, daca acestea nu sunt complet finalizate in 2016 si 2017, dar au parcurs suficiente etape pentru a se putea evalua impactul urban al acestora, pot participa la concurs.

INFORMATII SI EXPEDIEREA PROIECTELOR:

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Montalegre, 5

E-08001 Barcelona (Spain)

+34 933 064 100

www.publicspace.org

publicspace@cccb.org

Informatii suplimentare privind componenta juriului international si a comitetului de experti, criteriile de selectie, documentele necesare si procedura de participare se gasesc pe site-ul Premiului

www.publicspace.org.

Cu deosebita consideratie,

Mariana Ionescu

Consilier Relatii Internationale


Ordinul Arhitectilor din Romania
Strada Arthur Verona, Pictor nr. 19
sector 1, Bucuresti, 010312
Tel/fax 021 317 26 34, 0728 872 150
www.oar.archi, www.oarsquarespace.com