Prima paginăAnunțurioctombrie 2017 › Începând cu luna noiembrie, Filiala București va emite dovada OAR și în variantă on-line
20 octombrie 2017 • Agenda O.A.R. București

Începând cu luna noiembrie, Filiala București va emite dovada OAR și în variantă on-line

Dialog cu membrii OAR București - Relația cu administrația, miercuri 18 octombrie 2017

Colegiul Director al OAR București a găzduit miercuri, la Casa Arhitecturii, o discuție despre problemele majore întâmpinate de arhitecți în relația cu administrația.

Le mulțumim tuturor celor care au participat la întâlnire: Maria Vișan - Director executiv Intergraph Computer Services, invitat OAR București, Emilian Calotă (Președintele Asociației Arhitecților și Proiectanților din România), Andrei Fenyo, Pierre Bortnowski, Florin Enache, Stelian Constantinescu – membri ai filialei, Diana Stan – jurist OAR Național, Cristian Rădulescu – președintele Comisiei de Disciplină. Din partea OAR București au fost prezenți Șerban Sturdza – președintele filialei și vicepreședinții Bogdan Bogoescu, Raluca Munteanu, Ana-Maria Goilav; Cornelia Burcuș – secretar executiv și Mihai Medvedovici – asistent de comunicare.

Cu o săptămână în urmă, OAR București a trimis o nouă adresă Primarului General al Capitalei, prin care solicita luarea unor măsuri urgente, precum eliberarea certificatului de urbanism (C.U.) on-line și recunoașterea de către primările Capitalei a dovezii OAR on-line.  

În urma discuției de miercuri, una din ideile reliefate a fost aceea a necesității C.U. on-line de construire, care să furnizeze solicitantului un volum edificabil, cu toate condiționările urbanistice incluse și corelate (cazul Vienei), în locul cutumei depășite a C.U. de informare, emis ca răspuns la schițele de propunere ale soliciantului.

Totodată, s-a stabilit ca, până când SIOAR va face posibile plățile on-line, Filiala București să recurgă, asemeni altor filiale din țară, la emiterea dovezii OAR și în varianta on-line, în cursul lunii noiembrie.

Discuția va fi reluată în zilele următoare, cu scopul formulării unei propuneri concrete bazate pe aplicații on-line, care să vină în sprijinul arhitecților și al PMB și care să fie prezentată Primarului General al Capitalei. 

Consemnarea detaliată a discuțiilor poate fi consultată la sediul OAR București.