Prima paginăAnunțurifebruarie 2017 › Prelegere Dan Coma cu tema „SHIGERU BAN și SELGASCANO”
28 februarie 2017 • Evenimente

Prelegere Dan Coma cu tema „SHIGERU BAN și SELGASCANO”

Stimați colegi,

Transmitem invitația domnului arh. Dan Coma de participare la prelegerea cu tema „SHIGERU BAN și SELGASCANO” pe care o va susține joi 2 martie 2017, ora 18:00, în Sala Frescelor din Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București.

Cu stimă,

28 februarie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--------------------

Iata, un cunoscut arhitect japonez si un grup din Spania, fondat de Jose Selgas si Luiza Cano.

Shigeru Ban, un arhitect care si el a primit premiul Pritzker. Un arhitect care si-a construit reputatia prin cladiri destinate celor saraci, dar care construieste si pentru uriasi financiari cum ar fi Rolex, Swatch, Omega, etc... intr-adevar, e greu pentru arhitecti sa reziste colaborarii cu cei in putere... dar, intrebarea se pune: unde este, cu adevarat, puterea...? Si sunt oare cei "slabi", slabi...?

Arhitectura lui SelgasCano e vesela si "usoara", si la propriu, si la figurat... uneori poate exagerat mondena...

Pe de alta parte, "structuralistul" Ban foloseste si perdele uriase intr-un proiect, fluidizand, prin aleatoriu, o arhitectura care uneori pare obsesiva, in utilizarea "sistemului." El e indragostit de lemn, asa cum SelgasCano e indragostit de materiale artificiale, usoare si transparente.

Va invit asadar, in continuarea maratonului nostru de arhitectura contemporana, sa contemplam doua arhitecturi importante, azi.

Va multumesc si va astept.

Dan Coma