Prima paginăAnunțuriianuarie 2017 › Toyo Ito și Kengo Kuma
9 ianuarie 2017 • Evenimente

Toyo Ito și Kengo Kuma

Stimați colegi,

Transmitem alăturat invitația de a participa la prezentarea susținută de domnul arh. Dan Coma având ca temă arhitecții Toyo Ito și Kengo Kuma.

Evenimentul va avea loc miercuri 11 ianuarie 2017, ora 18:00, în Sala Frescelor din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București.

Cu stimă,

09 ianuarie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

---------------------------

Anul acesta vom continua "Maratonul de Arhitectura Contemporana", pe care l-am initiat anul trecut. Si vom incepe, saptamana viitoare, cu Toyo Ito si Kengo Kuma.

Cu toate ca "fenomenul japonez" din a doua jumatate a secolului 20 parca si-a mai pierdut, in zilele noastre, din intensitate, Japonia continua sa fie o forta de prima marime in arhitectura.

Iata doi arhitecti de care toata lumea a auzit si nu sunt singurii japonezi foarte cunoscuti.

Ito framanta materia arhitecturala, cautand parca s-o smulga dintr-o ratiune devenita obsedanta, desi ratiunea la el continua sa fie prezenta, uneori in forme foarte explicite.

Dar nu recurge la sistem, la Maria Sa SISTEMUL, asa cum face Kengo Kuma, desi Kuma el insusi tradeaza... dar cu mai putina fluiditate decat Ito.

Nici Ito, nici Kuma insa, nu sunt adeptii arhitecturii lichide ca atare. Da, ei tradeaza cartezianismul, insa continua sa-l foloseasca. Foarte rar, la ei, cutia lipseste.

Insa fiindca ambii arhitecti inteleg foarte bine valoarea tradarii, ambii, in felul lor specific, aduc JOCUL in tensiune conflictuala cu rigoarea sistemului. Ambii SPARG cutia, in numele vietii!

Despre aceste lucruri si multe altele o sa vorbim miercuri, la ora 18:00, in Sala Frescelor.

Va multumesc si va astept.

Dan Coma