Prima paginăAnunțuriaugust 2016 › Concurs de fotografie „Premiul Octavian Radu Topai” 2016
18 august 2016 • Evenimente

Concurs de fotografie „Premiul Octavian Radu Topai” 2016

Stimați membri OAR București,

Transmitem alăturat invitația Filialei Timiș a OAR de a participa la cea de a doua ediție a concursului național de fotografie de arhitectură "Premiul Octavian Radu Topai".

Cu stimă,

18 august 2016

Cristian Zaharia

------------------------------------

Stimați colegi,

Ordinul Arhitecților din România Filiala Tritorială Timiș anunță cu bucurie lansarea celei de-a doua ediții a concursului național de fotografie de arhitectură "Premiul Octavian Radu Topai".

Premiul Octavian Radu Topai ediția 2016, cu tema – DIMENSIUNI (ȘI CONTEXTE) – și secțiunile: INTERIOR, EXTERIOR și DETALIU, se adresează atât persoanelor din sfera arhitecturii (studenți arhitecți, absolvenți ai facultăților de arhitectură din țară, arhitecți membri ai organizațiilor profesionale din țară, inclusiv cei din Diasporă), cât și publicului larg din țară (cu vârsta minimă de 18 ani). 
 
PORT 2016 invită participanții să redescopere și să reinterpreteze valorile identitare declarate dar și potențialul identitar uriaș al mediului construit românesc. Fotografii sunt chemați să reflecteze asupra prezentului, dar și asupra trecutului orașelor și așezărilor rurale pe care le locuiesc și să identifice diferitele dimensiuni care compun mediul construit și diferitele contexte în care acesta se situează. 
 
Premiul Octavian Radu Topai ediția 2016 își propune să stimuleze conștientizarea necesității cunoașterii lumii înconjurătoare pentru o utilizare responsabilă a fondului construit; generarea unei forme de dialog între diferiții participanți la viața mediului construit prin juxtapunerea viziunilor unice fiecărui artist fotograf; promovarea interpretărilor artistice ale unor spații și obiecte arhitecturale din mediul urban și/ sau rural; promovarea tinerelor talente în domeniul fotografiei și a talentului fotografic în general; aducerea în atenția publicului larg a arhitecturii de calitate dar și a problemelor cu care se confruntă mediul construit contemporan.
 
Mai multe informații referitoare la regulament și calendar puteți găsi accesând website-ul concursului: premiuloctaviantopai.ro.
 
Ne puteți urmări și pe pagina de facebook: facebook.com/PremiulOctavianRaduTopai.

Vă mulțumim,
echipa PORT
 
PORT 2016 este un proiect cultural organizat de Filiala OAR Timiș, finanțat din taxa de timbru de arhitectură.