Prima paginăAnunțurimartie 2016 › Informare
22 martie 2016 • Agenda O.A.R. București

Informare

Luni 21 martie, a avut loc la sediul Filialei București a O.A.R. o discuție legată de problemele de comunicare organizație - membri semnalate de grupul AUDP și de nevoia unei baze de date pentru legislația în vigoare pentru construcții. Au participat arh. Raluca Munteanu, vicepreședinte O.A.R. București, arh. Adrian Ibric, reprezentant AUDP și Valentin Ungureanu, responsabil IT al Filialei.

NEWSLETTER O.A.R. BUCUREȘTI

Filiala O.A.R. București a început din ianuarie anul curent reorganizarea sistemului de anunțuri destinate membrilor, pentru a facilita accesul la informație și a răspunde cererilor primite de la aceștia. Astfel, informația va fi grupată în câteva categorii (Agenda O.A.R. București, Profesional, Legislație, București, CTUAT, Evenimente și Diverse). Informațiile vor fi publicate zilnic pe site, dar trimise membrilor o dată pe săptămână, grupate pe categorii, sub formă de newsletter. Fiecare destinatar va putea selecta linkul dorit din zona de interes și va fi direcționat către site. Acest sistem va fi funcțional începând cu luna aprilie.

Vă invităm ca până joi 31 martie să vă exprimați opinia în privința zilei din săptămână pe care o considerați cea mai potrivită pentru primirea newsletterului O.A.R. București.
Sondajul este disponibil la adresa http://goo.gl/forms/Sm0XJr1KfS


 

BAZĂ DE DATE LEGISLAȚIE

Referitor la realizarea unei baze de date cu legile și normativele în vigoare, participanții au stabilit că primul pas este listarea tuturor actelor tehnice legale valabile pentru arhitectură. Vă semnalăm că baza de date extinsă o puteți accesa pe portalul http://legislatie.just.ro/.

Conținutul listei de acte normative de interes pentru arhitecți va putea fi consultat într-o primă fază la sediul Filialei, pe calculatorul pus la dispoziție în acest sens. Elaborarea listei se va face în cadrul unui grup de lucru - „Baza de date de legislație” - în care sunt invitați să ia parte membri ai O.A.R., coordonat de Colegiul Director la Filialei, prin vicepreședinții arh. Bogdan Bogoescu și arh. Raluca Munteanu. Cine dorește sa participe la acest grup de lucru este rugat să trimită până pe 31 martie o scrisoare de motivație pe adresa oarbuc@rdsmail.ro , cu mențiunea „GL BDL”. Pentru eficiența grupului vor fi selectați maximum 5 participanți. Ceilalți membri care și-au manifestat interesul vor fi rugați să trimită sugestiile lor pe adresa Filialei, urmând a fi consultați pe parcurs. Grupul de lucru va încerca să materializeze inițiativele similare disparate din cadrul O.A.R. și să ia contact cu autoritățile pentru a colecta informația unecesară.

Vă semnalăm cu această ocazie că au fost publicate recent normele la legea urbanismului: Ordinul MDRAP nr 233/2016, Monitorul Oficial 199 din 17.03.2016.


Arh. Raluca Munteanu

Vicepreședinte OAR București

 

-- 
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Sf. Constantin nr.32, sector 1
010219 București, România

Punct de lucru
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014 București, România

tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail:oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro