Prima paginăAnunțurimartie 2016 › Tabăra de restaurare la Castelul Banffy, Bonțida
2 martie 2016 • Evenimente

Tabăra de restaurare la Castelul Banffy, Bonțida

Stimați colegi,

Transmitem anunțul Fundației Transylvania Trust privind organizarea Taberei de restaurare care va avea loc în perioada 25 iulie-7 august 2016.
Pentru detalii vă invităm să consultați materialele atașate.
Înscrieri online prin completarea formularului atașat și trimiterea la adresa bhct@transylvaniatrust.ro până în data de 15 aprilie 2016.

Cu stimă,

02 martie 2016

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Sf. Constantin nr.32, sector 1
010219 București, România

Punct de lucru
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014 București, România

tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Stimată doamnă, stimate domn!

Fundația Transylvania Trust continuă și în această vară programul internațional de instruire în restaurarea patrimoniului construit, destinat studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, precum și altora interesați. Cursul este adresat și muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în domeniu.

Pe parcursul a două săptămâni participanții vor avea prilejul de a deprinde cunoștințe teoretice de la profesori de specialitate din străinătate și din România, de a le pune în practică în cadrul atelierelor și de a participa activ la restaurarea castelului Bánffy de la Bonțida. La finalul taberei de restaurare vor primi un certificat de participare (recunoscut ca și practică universitară – în cazul studenților).
Pregătirea teoretică cuprinde o zi, iar prelegerile profesorilor invitați din străinătate vor fi traduse simultan în trei limbi: română, maghiară, engleză.

În programă se regăsesc temele pe care le abordăm anual – zidărie, restaurare bolți, tencuieli (inclusiv 2 zile de tehnici murale), respectiv restaurarea mobilierului și tâmplăriei vechi.

Tabăra de restaurare se va desfășura în perioada:

25 iulie – 7 august 2016

Ateliere:
Zidărie, restaurare de bolți, tehnici murale (2 zile: frescă, secco, sgraffito, stuc, marmorino)
Tâmplărie tradițională și restaurare mobilier vechi
Cercetare și relevare arheologică
Cercetare în domeniul istoriei artei (1 săptămână, cu posibilitatea continuării în atelierul de zidărieși tehnici murale)

Înscrierile se fac online, completând și trimițând formularul atașat pe adresa bhct@transylvaniatrust.ro

La program au participat până în prezent peste 1500 de cursanți din 26 de țări (România, Albania, Australia, Brazilia, Belgia, Franța, Ungaria, Polonia, Slovenia, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite, etc.)!

Notă: locurile disponibile sunt limitate.

Termenul de înscriere este 15 aprilie 2016

Taxa de participare este 200 Euro/participant/tabără, iar pentru studenți 150 Euro/participant/tabără (sumă care reprezintă contribuția participanților la instruire, cheltuielile de cazare și masă).

Programul este finanțat de Programul-cadru Europa Creativă al Uniunii Europene – Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură.

Pentru detalii suplimentare despre cursurile și activitățile noastre, vă rugăm scrieți-ne pe adresa: office@transylvaniatrust.ro.

Cu stimă,

AVRAM Adela Luiza
Director executiv
Fundația Transylvania Trust

Berki Timea
Coordonator program
Fundația Transylvania Trust


Fișiere atașate: