Prima paginăAnunțuriaprilie 2013 › Reminder - A II-a ediție a evenimentului Convenția Română de Arhitectură și Design (ROCAD)
24 aprilie 2013

Reminder - A II-a ediție a evenimentului Convenția Română de Arhitectură și Design (ROCAD)

Stimate colege,
Stimați colegi,

Vă reamintim invitația de a participa la a II-a ediție a evenimentului Convenția Română de Arhitectură și Design (ROCAD) care va avea loc în perioada 15-17 mai 2013 la Palatul Parlamentului, București.

Cu stimă,

24 aprilie 2013

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Stimata doamna/Stimate domnule arhitect,

Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti si DK EVENTS va invita sa participati la editia a II-a a evenimentului Conventia Romana de Arhitectura si Design (ROCAD) ce va avea loc in perioada 15-17 mai 2013 la Palatul Parlamentului, Bucuresti.
Sesiunile de conferinte si dezbateri pe tema: "Experiente si competitii in arhitectura" au ca invitati speciali pe: Miguel Baudizzone (Argentina), Peter Blundell Jones (Marea Britanie), Dan Sergiu Hanganu (Canada), Masayuki Kurokawa (Japonia), Daniel Libeskind (SUA), Marvin Malecha (SUA), Dominique Perrault (Franta), Brian Spencer (SUA), Benedetta Tagliabue (Spania), Keisuke Toyoda (Japonia), Arturo Vittori (Italia), Andreas Vogler (Elvetia). Ariile acestora de expertiza variaza de la curente in voga precum arhitectura organica la directii ultra moderne precum arhitectura aerospatiala sau designul parametric.
La ROCAD vor avea loc vernisajele unor expozitii de arhitectura care au generat curente in domeniu si care sunt prezentate pentru prima oara in Europa de Sud-Est: "The Heritage of Frank Lloyd Wright" - curator: arh. Brian Spencer (SUA); "From Pyramids to Spacecrafts" - curatori: Andreas Vogler (Elvetia) si Arturo Vittori (Italia). ROCAD de asemenea inseamna expozitii-spectacol ale companiilor lideri din domeniile: urbanism, materiale de constructii, design de exterior, mobila, iluminat, materiale si textile, baie si bucatarie, ecodesign, retail si domenii conexe; boutique-uri tematice si degustari.

In acest numar al newsletterului va invitam sa ii cunoasteti pe:

Masayuki Kurokawa (Japonia): Demiurgul obiectelor "insufletite"
Contributiile lui Kurokawa la designul contemporan au fost profunde. Probabil cea mai notabila lucrarea a sa este "GOM Series" (gazduita in colectia permanenta a Muzeului de Arta Contemporana din New York) in care cauciucul a fost utilizat ca material principal intr-o maniera cat se poate de estetica.
Viziunea lui Kurokawa asupra designului este oarecum "animista": "Ma raportez la obiecte ca la fiinte vii. Cand un obiect este finalizat dupa ce i-am dat forma si functie din materia prima, acesta incepe sa comunice de unul singur. Cand am terminat, obiectele primesc apoi rolul de a a fi mijloace ale expresiei mele creative si devin entitati independente care incep sa-mi vorbeasca de la egal la egal."
Pentru Kurokawa "totul este arhitectura, de la piuneze la cladiri". Marile expozitii ale sale se construiesc tocmai pe aceasta tema - San Francisco, New York. Fiecare dintre acestea a gazduit de la cazi de baie, robinete, ceasuri, papetarie la lampi de exterior si clante.
Kurokawa tinde sa reinterpreteze curajos designul obiectelor chiar si cand acestea sunt elemente ale unei culturi ancestrale. Exemplul este oferit de "soban"-ul coreean pe care Kurokawa l-a regandit in termenii modernitatii:"obiectele de mobilier mici sunt misterioase. Un soban imi da comfort si o stare de serenitate ca un pisoias care se agata de mine. Sentimentul meu fata de cultura coreeana este unul de caldura si apropiere pe care l-am exprimat in textura neteda a mobilei."
In 1967 a infiintat Studioul de Arhitectura "Masayuki Kurokawa". A primit mai multe premii de-a lungul carierei sale, printre care: Mainichi Design Award, IF prize in Germania, si Premiul The Good Design. Multe dintre lucrarile sale sunt expuse in permanenta in colectiile de design de la MOMA-New York, Denver Art Museum si Metropolitan Museum of Art.

Pentru a va inscrie, va rugam sa solicitati formularele de inregistrare, contactand organizatorii la tel: 021.231.27.36; 021.231.91.84; fax: 021.231.27.36 sau la e-mail: inscriererocad2013@dkevents.ro.

NOTA: Locurile in sala sunt limitate! Accesul la Conferintele ROCAD 2013 se face pe baza achitarii unei taxe de participare. Prin eforturile organizatorilor ROCAD 2013 pretul biletului pentru arhitectii membrii ai Ordinului Arhitectilor din Romania, posesori de TNA, designeri, masteranzi, stagiari si profesori de specialitate este de 43 EURO/3 zile - loc standard si 61 EURO/3 zile - loc in primele 10 randuri.
Pretul biletelor pentru arhitecti non-membri OAR, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si centrale si reprezentanti ai companiilor din domeniu este de: 150 EURO/3 zile - loc standard si 200 EURO/3 zile - loc in primele 10 randuri, locuri cu vizibilitate sporita. Preturile contin TVA.

Cu respect,
Comitetul Organizatoric

Responsabil invitatie: Catalina Manea, E-mail: catalina@dkevents.ro, Tel: 0726718757.