Prima paginăAnunțurioctombrie 2012 › Reminder - Zeppelin #43 cu arh. Manuel Ruisanchez - Barcelona
29 octombrie 2012

Reminder - Zeppelin #43 cu arh. Manuel Ruisanchez - Barcelona

Stimate colege,
Stimați colegi,

Vă reamintim invitația să participați la Zeppelin #43 - care îl are ca invitat pe arh. Manuel Ruisanchez - Barcelona.
Evenimentul va avea loc astăzi 29 octombrie 2012, ora 19:00, în Aula Magna - Biblioteca Centrală Universitară Carol I - București.

Cu stimă,

29 octombrie 2012

secretar executiv
arh. Cornelia Burcuș

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Luni, 29 octombrie 2012, ora 19 / Aula Magna, Biblioteca Centrala Universitara Carol

Probabil ca nicaieri nu gasesti spatii publice de o bogatie si calitate comparabile cu cele din Spania. Spatiul public e cerut de comunitate, prioritar pentru administratie si unul din programele preferate ale arhitectilor de top.

Manuel Ruisanchez se simte la fel de in largul sau lucrand la parcuri de mii de metri patrati si piete urbane sau la mari cladiri publice si ansambluri de locuinte. Pe langa conducerea biroului sau din Barcelona, Manuel Ruisanchez este profesor la ETSAB (Politehnica din Barcelona) si a fost profesor invitat la Harvard University, IUAV (Universitatea de urbanism si arhitectura din Venetia). A castigat numeroase concursuri si premii, printre care FAD (1997), Catalonia Social Housing Award (2007), o selectie in finala Bienalei Europene de Peisagistica.

La seara Zeppelin ne va vorbi despre aplicarea unei filosofii arhitecturale la programe si scari atat de diverse cum sunt cele ale unui centru de industrii creative intr-o fosta fabrica, ale regenerarii unui cartier cu probleme sau ale unui parc imens la periferia Barcelonei. Un model de practica bazata pe clarificare, gesturi simple, potentarea calitatilor existente, gandirea in functie de uz si de identitate.

Organizator: Zeppelin
Cu sprijinul Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, Instituto Cervantes Bucarest si Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu
Sponsori: Alukoenigstahl, Tassulo & Soldec
Parteneri media: Carturesti, Modernism, Hipmag, Arhiforum, RFI Romania & Tataia