Prima paginăAnunțurimai 2011 › Lansarea celui mai nou proiect Zeppelin: UrbannReport.ro - "Poetica tranzitiei inderulare"
23 mai 2011

Lansarea celui mai nou proiect Zeppelin: UrbannReport.ro - "Poetica tranzitiei inderulare"

Stimate colege,
Stimati colegi,

Va informam despre lansarea celui mai nou proiect Zeppelin lansat de curand la Belgrad: UrbannReport.ro - "Poetica tranzitiei inderulare".

Cu stima,

23 mai 2011

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Urban report.ro #1
click & download Poetica tranzitiei în derulare

Cel mai nou proiect marca Zeppelin s-a lansat de curând la Belgrad. URBANREPORT.ro este un proiect de cercetare dedicat celor mai recente evolutii urbanistice, sociale si arhitecturale în 4 tari: România, Bulgaria, Ungaria si Serbia.

Urban report.ro #1 (Poetica tranzitiei în derulare) e acum on line, se poate citi si descarca de pe http://www.urbanreport.ro/issues2.php?id_iss=1

Surfarea prin poetica tranzitiei în acest prim volum Urban Report pune în prim plan conflictul generat de o lume a modernitatii venite brutal peste noi. Asa cum rezulta din acest prim studiu, fortele care aduc modernitatea în orasele noastre sunt ingenue cultural, sunt violente dar determinate, motiv pentru care provoaca în aceeasi masura lucruri bune, dar si haos, urâtenie sau coruptie. Ce conditii si fantasme au permis dezvoltarea haotica din ultimii 20 de ani, adesea prea asemnanatoare în cele 4 tari? Ce emotii si nostalgii ne misca deopotriva pe ei si pe noi? În ce masura suntem tributari unui imaginar simbolic comunist sau, dimpotriva, celui capitalist, plus alte teme si clisee, veti gasi pe larg în acest proiect de cooperare dezvoltat de echipa Zeppelin.

Cititi-ne online si descarcati de la adresa noastra si versiunea pdf a acestui prim studiu.

Cei care doresc sa primeasca gratuit publicatia printata, sunt rugati sa scrie la comunicare@zeppelin-magazine.net.

Acest proiect este finantat de Institutul Cultural Român prin programul Cantemir.