Prima paginăAnunțuriianuarie 2011 › Mesajul presedintelui O.A.R.
10 ianuarie 2011

Mesajul presedintelui O.A.R.

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem alaturat din partea domnului arh. Serban Tiganas, Presedinte O.A.R., invitatia de a participa la Balul Arhitectilor 2011 si la Conferinta "Arhitectura spatiului public" - in perioada 25 - 27 februarie 2011 la Sinaia.

Cu stima,

10 ianuarie 2011

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Dragi colegi, membri ai Ordinului Arhitectilor din Romania,

Va urez la inceput de an sa aveti parte de reusite si multumiri, dobandite cu calm si perseverenta!

Spun asta pentru ca anul care s-a incheiat a fost unul greu pentru arhitectii romani. A fost greu si pentru arhitectii din toate statele Uniunii Europene, asa cum s-a aratat la sfarsitul lui 2010 la Conferinta aniversara ACE 20, care s-a tinut in Parlamentul Europei in 3.12. Cu aceasta ocazie s-a prezentat a doua editie a Studiului sectorial al profesiei de arhitect in Europa, la care si arhitectii romani au luat parte. Acest studiu, care va fi la dispozitia arhitectilor din organizatiile tarilor membre la sfarsitul lunii ianuarie, ne confirma datele pe care le-am obtinut in urma studiului Arhitect in Romania, realizat in urma cu un an de OAR si prezentat Consiliului National si publicului in diferite conferinte care au urmat. Piata romaneasca de arhitectura este una dintre cele mai slabe din Europa, reprezentand un procent sub medie din piata constructiilor din Romania, care la randul ei reprezinta o pondere neobisnuit de mica din PIB, care si acesta, in Romania, raportat la numarul de locuitori ne situeza printre cei cu performantele economice cele mai modeste. Sunt realitati carora trebuie sa le facem fata si de aceea actiunile noastre vor urma strategii precise dezvoltate sub triada generica arhitectura - arhitect - piata de arhitectura.

Primul eveniment major pe care il pregatim pentru 25, 26 si 27 februarie, la Sinaia, cu ocazia centenarului Palas si in salile acestui hotel reprezentativ si al Cazinoului din Sinaia, este Balul arhitectilor 2011 si conferinta Arhitectura spatiului public. Sub acest generic vom arata importanta spatiului public pentru comunitati si societate si rolul sau de infrastructura culturala si indicator de civilizatie. Vom atrage atentia asupra nevoii de a revedea spatiile publice din asezarile romanesti ca locurile cele mai importante care trebuie atinse de calitatea conceptiei arhitecturale, avand cel mai important potential de revitalizare cu cele mai mari beneficii pentru cei mai multi beneficiari.

Va invit deci, dragi colegi, sa ne intalnim cu totii in ultimul sfarsit de saptamana al lunii februarie la Sinaia, sa sarbatorim ca in fiecare an coeziunea breslei si sa facem un pas inainte.

Serban Tiganas

Cluj - Napoca, 6.01.2011