Prima paginăAnunțuriaprilie 2010 › Regulamente si ghiduri de construire pentru ariile naturale protejate din Romania
1 aprilie 2010

Regulamente si ghiduri de construire pentru ariile naturale protejate din Romania

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem alaturat spre informare cateva regulamente si ghiduri de construire pentru ariile naturale protejate din Romania.

Cu stima,

1 aprilie 2010

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Stimati colegi,

Va scriu in calitatea mea de membru in Consiliul Stiintific al Parcului National Piatra Craiului si de arhitect membru OAR Bucuresti. Doresc sa informez colegii, prin intermediul OAR, asupra urmatorului fapt:

Ariile protejate naturale din Romania reprezinta 7% din suprafata teritoriului. Pentru protejarea biodiversitatii, a peisajului si a calitatii mediului locuit s-au elaborat regulamente si ghiduri de construire speciale pentru citeva din aceste parcuri si sint in curs de elaborare pentru restul. Deoarece majoritatea localitatilor nu au inclus aceste regulamente si recomandari in planurile locale de amenajare a teritoriului, iar presiunea imobiliara si turistica este deosebit de mare, dorim sa facem cunoscut arhitectilor existenta acestor regulamente, pentru proiectele pe care le desfasoara in zone protejate si sa tina seama de ele. In acest moment exista pentru: Parcul National Maramures, Parcul National Apuseni, Parcul National Bucegi, Parcul National Piatra Craiului si Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (le atasez in format pdf). Daca este posibil va rugam sa postati aceste regulamente pe site-ul ordinului pentru a putea fi consultate oricind de catre arhitecti.

Multumesc,

arh. Raluca Munteanu

membru in Consiliul Stiintific al Parcului National Piatra Craiului


Fișiere atașate: