Prima paginăAnunțuriiunie 2009 › Workshop-ul cu tema "Architectural and Bionic" care se va desfasura in perioada 20-26 iulie in Geoparcul Dinozaurilor - Tara Hategului - localitatea Sarmizegetusa
30 iunie 2009

Workshop-ul cu tema "Architectural and Bionic" care se va desfasura in perioada 20-26 iulie in Geoparcul Dinozaurilor - Tara Hategului - localitatea Sarmizegetusa

Stimate colege,
Stimati colegi,

Va invitam sa participati la workshop-ul cu tema "Architectural and Bionic" care se va desfasura in perioada 20-26 iulie in Geoparcul Dinozaurilor - Tara Hategului - localitatea Sarmizegetusa.
Organizatori: Universitatea Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti, Universitatea Petrosani, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din imisoara si Universitatea Babes Bolay din Cluj Napoca.
Pentru detalii privind tematica, taxa si costurile participarii, va invitam sa consultati materialele alaturate.

Cu stima,

30 iunie 2009

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

INTERNATIONAL WORKSHOP OF ARCHITECTURE AND BIONICS

In fiecare an in cadrul parteneriatului incheiat intre Universitatea Bucuresti, UAUIM, Universitatea Petrosani, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Timisoara si Universitatea Babes Bolay din Cluj Napoca se organizeaza o sectiune a practicii de vara a studentilor din UAUIM, care are loc in cadrul Taberei Internationale de Vara "Castelul Corvinestilor", cu aplicatii in Geoparcul Dinozaurilor - Tara Hategului.

In acest an, practica se va desfasura, deasemenea in cadrul Geoparcului - localitatea Sarmizegetusa, in format workshop in perioada 20 - 26 iulie, cu tema:

ARCHITECTURE AND BIONIC

Subiectele importante ce vor fi tratate in cadrul temei sunt urmatoarele:

Ecologie, Durabilitate, Conceptie, Arta si Arhitectura (Ecology, Sustainability, Thought, Art and Architecture)

Conceptul bio-structural: Mecanisme sigure si eficiente (Bio-Structure Concept: Saving and Efficiency Mechanisms)

Geometrie Dinamica siProiectele Fractal (Dynamic Geometry and Fractal Project)

Geneza formelor in natura: Forma optima si Proiect Minim (Genesis of Form in Nature: Optimum Form and Project of Minimum)

Principiile Arhitecturii Bioclimatice (Principles of Bioclimatic Architecture)

Principiile Biogeneticii si ale Autoorganizarii (Biogenetic and Autoorganization Principles)

PhD arch. Javier G. Pioz si PhD arch. Maria Rosa Cervera impreuna cu invitatii lor vor conduce lucrarile atelierului. Informatii privind pe cei doi prestigiosi arhitecti si aplicatiile pe care le-au promovat precum si aprecierile primite de-a lungul timpului pot fi gasite in documentele atasate.

Deoarece este primul atelier pe acesta tema, care se va desfasura in Romania, in locatia plina de incarcatura istorica, dar si de energie pozitiva a tarii Hategului, a Cetatilor Dacice si a Sarmizegetusei, invitam pe arhitectii interesati sa participe alaturi de noi, timp de 7 zile la acest eveniment.

Taxa de participare este echivalentul a 50 euro, cazarea si masa (mic dejun si pranz) vor fi asigurate la pensiunile din Sarmizegetusa (90 lei / noapte - camera de doua paturi, 25 lei - mesele).

Alte costuri suplimentare minime mai pot aparea din organizarea excursiilor, care vor face parte integranta din desfasurarea atelierului.

Programul pe zile urmeaza sa fie definitivat intimpul imediat urmator. Orice sugestie privind subiectele si modul lor de tratare in cadrul atelierului este bune-venita.

Coordonator workshop Tara Hategului din partea UAUIM,

arh. Tana LASCU


Fișiere atașate: